eur:
404.05
usd:
374.4
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Tankönyvek nélkül kezdik a tanévet? - Lapszemle

Népszabadság beszámolója szerint több mint másfél ezer kifogás érkezett az uniós pályázatok ügyében. Több iskolában tankönyvek nélkül kezdheti a tanévet - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly június és idén július között 1650 beadvány érkezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez azoktól, akiknek a pályázatát elutasították, és így nem kapták meg a remélt támogatást - írja a Népszabadság. Ezekből az ügyekből jelenleg alig több mint kétszáz van folyamatban, a többi lezárt panaszt tekintve a pályázók mindössze harmadának adott igazat az intézményrendszer; az esetek kétharmadában megerősítették az elutasító döntést. Aki nem ért egyet az NFÜ határozatával, az a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordulhat. A 650 jogorvoslat harmadánál a szakminiszter a pályázónak adott igazat, kétharmadában pedig az NFÜ-nek.

A Magyar Nemzet szerint nem biztos, hogy minden iskolához eljutnak majd szeptemberig a tankönyvek. A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete ugyanis azt ajánlja a tagjainak, hogy ne szállítsák ki a tankönyvek egy részét azoknak az iskoláknak, amelyeknek a fenntartója még a tavalyiak árát sem fizette ki. A szervezet közgyűlése szerint előbb az érintett önkormányzatoknak rendezniük kellene a múlt évi számlát, továbbá előleget is kellene fizetniük.

Az Index arról ír, hogy a megállapodás szerint 50 millió forintos fix területhasználati díjat fizet a Sziget a fővárosnak, valamint 100 millió forintért vásároltak a 7000 forintos Budapest Citypassból, amelyet megpróbálnak tovább értékesíteni a szigetlakóknak. Tarlós István főpolgármester tegnap kilátogatott a rendezvényre, és meg volt elégedve.

Ami sokaknak szívfájdalom, az néhányaknak kitörő öröm: aki idejében jó oldalra állt, sokat nyerhetett a tőzsdei esésen - írja a Napi Gazdaság. A hazai származtatott alapok kezelői közül sokan, úgy tűnik, nem felejtették ezt el, mert 38 befektetésijegy-sorozat közül a július 29-től augusztus 8-ig eltelt hat munkanap alatt 17 ért el pozitív hozamot. A legjobb alap egy hét alatt 30,7 százalékos hozamot produkált.

A Portfolio.hu szerint egyes szakértők előre megérezték a potenciális zuhanás előszelét. A portál a Marketwatch-ra hivatkozva úgy fogalmaz, hogy egy portfolió-menedzser például júniusban már előre látta, hogy baj közeledik, hiszen a részvényindexeket felülteljesítették a defenzív szektorok papírjai, sőt még a kötvények is, amelyre a Lehman bedőlése után volt példa. Michael Gayed szerint mindenki láthatta, hogy zuhannak a kötvényhozamok, de a segélykiáltást eddig nem hallották meg a részvénypiaci befektetők.

A Pénzcentrum.hu arról készített összeállítást, hogy ebben a gazdasági helyzetben mibe érdemes még megtakarításainkat befektetni. A portál a többi között a termőföld-, az ingatlan- vagy az aranyvásárlást ajánlja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Oroszország Voronyezsi területén dróntámadás ért egy szeszfőzdét. Ez már a második alkalom, hogy alkoholgyártó létesítményt ér ukrán támadás Oroszországban. A DeepState szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Hirnik települést, ahol egy 190 méteres tévétorony található, amely egykor ukrán tévéadást sugárzott a Donyeck megyei elszakított területekre. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 04:10
×
×
×
×