eur:
386.93
usd:
358.16
bux:
68925.77
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kiemelten ellenőrzik a kártyás fizetést a Szigeten

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is végez ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó-, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

A revizorok és a pénzügyőrök főként a kereskedőket és a szolgáltatást nyújtókat keresik fel - közölte a NAV.

Az idei fesztiválon új fizetési mód, a PayPass kártyás készpénzkímélő rendszer mutatkozik be, melynek bevezetése előtt az adóhivatal munkatársai többször is egyeztettek a szervezőkkel. Fontos tudni, hogy ez a fizetési mód nem mentesíti a kereskedőket a számla vagy nyugtaadás kötelezettsége alól - hívta fel a figyelmet közleményében a NAV. Hozzátették: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Sziget fesztiválon évről évre javul az adózási fegyelem.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem csak hatóságként, hanem kiállítóként is jelen lesz a Hajógyári-szigeten. A múzeumi negyedben a fesztiválozók nem csupán a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum legérdekesebb darabjait láthatják, hanem játékos vámvizsgálaton is részt vehetnek, sőt egy fénykép erejéig pénzügyőr egyenruhát is ölthetnek - írták.

A "mínusz egyedik nappal" hétfőn kezdődő Sziget fesztivál augusztus 15-ig tart.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint 22-23 sportágban lehetnek majd érdekeltek a mieink Párizsban, ahol ideális szálláshelyet sikerült lefoglalniuk a magyar szervezőknek. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a legtöbb magyar induló számára egy vagy két edzésnapot biztosítanak a helyszínen, még mielőtt megkezdődik a versenyük.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás a harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter menesztése és Andrej Belouszov gazdaságpolitikus kinevezése kapcsán azt írta, Putyin elhúzódó háborúra készülhet, ezért a háborúra akarja mozgósítani a gazdaságot, és fel akarja pörgetni a hadiipart. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×