eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Év végéig minden miniszter marad - lapszemle

A Magyar Nemzet megtudta, hogy Orbán Viktor a miniszterek közül először Navracsics Tiborral, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjével értékeli a tárca munkáját.

A Magyar Nemzet megtudta: Orbán Viktor miniszterelnök holnap Felcsúton találkozik Navracsics Tiborral, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjével. Ez a találkozó lesz az első azon négyszemközti beszélgetések sorában, ahol a kormányzati teljesítményt és a minisztériumi munkát értékeli a kormányfő az érintett tárcák irányítóival. A nyári beszélgetések eredményétől függetlenül minden tárcavezető kitölti az eredetileg 2011 végéig vállalt mandátumát - olvasható a lapban.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy az emberek átlagosan három-négy filmsorozatot követnek párhuzamosan. A cikk szerint a portál minden második olvasója inkább letölti az epizódokat, semmint a tévében nézi meg. Az internetes portál megjegyzi: az emberek már nem igénylik a szinkront, szívesebben nézik eredeti hanggal és felirattal a filmeket.

A Napi Gazdaság beszámol arról, hogy szakmai egyeztetést kezdeményezett a Magyar Orvosi Kamara a jogosítványokkal kapcsolatos egészségügyi alkalmassági előírások megváltoztatására. Az új előírások szerint a krónikus betegeknek nem elegendő a háziorvost felkeresniük, ha lejárt az egészségügyi alkalmasság, szakorvosi véleményt is be kell szerezni, emiatt sokan hosszú procedúra elé nézhetnek a várólisták hossza miatt. Éger István kamarai elnök a lapnak elmondta: az orvosok folyamatosan panaszkodnak arra, hogy túl szigorúak lettek az idén életbe léptetett szabályok.

A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a főváros pesti oldalán fekvő, belső kerületek ingatlanpiacát, különös tekintettel a téglaépítésű társasházi lakásokra. Az eredmények azt mutatják, hogy az árváltozások hasonló trendet követnek, függetlenül attól, hogy az egyes kerületek más és más árszinten mozognak. A kínálati ingatlanárak 2010 harmadik negyedévében érték el a mélypontot, a tavalyi negyedik negyedévben aztán mindenhol emelkedést vagy stagnálást mutattak. Ingatlanszakértők ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az eladások hátterében egyre inkább a hitellel terhelt ingatlanok megnőtt törlesztőrészletei és a hitel esetleges bedőlésének veszélye húzódik meg.

Mintegy kétéves csend után, napokon belül megindul a bezenyei óriáskaszinó építése - olvasható a Portfolio.hu-n. A munkálatok első ütemére sikerült finanszírozást szereznie a befektetőnek, így elindulhat az építkezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×