eur:
400.35
usd:
368.48
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Nem látnak jól a férfiak - lapszemle

A Népszabadság szerint egy országos látásvizsgálat során kiderült, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak fele nem lát jól; a nőknél ugyanez az arány alig haladja meg az egyharmadot.

A szakemberek azt tapasztalták, hogy azok, akik a munkavégzéshez számítógépet használnak, sokkal jobban figyelnek látásuk épségére és a megfelelő korrekcióra.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint a cég információs önrendelkezési jogot sért azzal, hogy három helyett harminc napig tárolja az áruházaiban készített kép- és hangfelvételeket. A Tesco a Magyar Nemzet lapzártájáig nem reagált az érdekképviselet állításaira.

Az Index arról számol be, hogy Kocsis Viktor tavaly második, idén az első lett a BME Magyarok a Marson című versenyén azzal a járművével, ami képes előre megtervezni útvonalát. Ezt a fejlesztést számos területen fel lehet majd használni, főleg, hogy Kocsis hétköznapi eszközökkel oldotta meg a feladatot, amire a Marson most is szolgálatot teljesítő Opportunity csak dollármilliós költségek után lett képes.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a kormány több mint 250 milliárd forintos vasútfejlesztést tervez a következő években, jórészt uniós forrásokból. Átépítenék például a Kelenföld-Százhalombatta, a Budapest-Nyugati pályaudvar-Rákospalota-Újpest szakaszokat, sőt utóbbi esetben Vácig újulna meg a pálya. Fejlesztenék a Kőbánya-Kispest-Cegléd közötti, illetve átépítenék a Szolnok-Szajol közötti szakaszt, és innentől a Püspökladányig tartó részen kiépítenék a biztonságosabb közlekedést elősegítő, úgynevezett vonatbefolyásoló rendszert is, amelynek költsége 12 milliárd forint lenne.

A Portfolio.hu szerint május után júniusban is csökkent a hazai befektetési alapok vagyona. A jelenség mögött a jelentős - főként lakossági - tőkekivonás, és a gyengülő tőkepiacok okozta veszteségek álltak, a fokozódó adósságválságok és növekedési félelmek ugyanis nem kedveztek a részvény- és árupiaci befektetőknek.

A Penzcentrum.hu hét ember százmilliókkal vert át embereket és szedte meg magát 2009-ben és 2010-ben. Legalábbis őket büntette a PSZÁF összesen több mint 50 millió forintra. A károsultak elveszítették a pénzüket és az ingatlanjukat. Épp ezért nagyon fontos, hogy fel tudjuk ismerni a zugbankokat, vagyis azokat a pénzintézeteket, amik valótlan befektetésekkel, hitelekkel csábítanak - figyelmeztet a portál.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×