eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szabadlábra helyezték Szilvásy Györgyöt

Szabadlábra helyezte Szilvásy György korábbi titokminisztert a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn.

A tárgyalás után Sebes Péter, az egykori tárcavezető ügyvédje azt közölte az InfoRádióval, hogy az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását, de a bíróság úgy döntött, nem indokolt ez. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős.

A volt tárcavezetőt kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség. A volt miniszter ügyvédje azt mondta, hogy a részletekről nem beszélhet, mert azok államtitkot képeznek.

Sebes Péter arról is beszámolt, hogy Szilvásy György részletes vallomást tett. Az ügyvéd hozzátette: lépéseket tett azért, hogy Szilvásy György vallomását nyilvánosságra lehessen hozni, ugyanis szerinte nincs benne semmi olyan, ami államtitkot képez.

Szilvásy Györgyöt - akit bilincsben vezettek a tárgyalóterembe - péntek éjszaka vették őrizetbe; az MTI információi szerint a Gyorskocsi utcai börtönben tartották fogva.

A Budapesti Katonai Ügyészség múlt kedden gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét, aki péntek óta házi őrizetben van. Pénteken házkutatást tartottak Szilvásy Györgynél, majd a volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették. Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját. Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy mit követhettek el. Galambos Lajos védője szerint a volt főigazgatót kémkedéssel gyanúsítják, ami államellenes bűncselekménynek számít. A Népszabadság és a Magyar Hírlap úgy tudja, hogy Laborc Sándort bűnpártolással gyanúsítják.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×