eur:
400.13
usd:
367.59
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Új zászlója lehet Budapestnek

Egyebek mellett a Heim Pál Gyermekkórház idei működési feltételeinek biztosításáról és a sztomatológiai intézethez önkormányzati biztos kijelöléséről dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés.

Várhatóan dönt ma a Fővárosi Közgyűlés Budapest címeréről és zászlójáról. Tarlós István főpolgármester előterjesztése szerint a címer nem változna, csak a zászló, amely fehér lenne, a honvéd zászlókhoz hasonló piros és zöld háromszögekkel a szélein, közepén az új budapesti címerrel. Az előterjesztés a zászló rúdjáról is rendelkezik, ez lándzsahegyben végződik, és maga a rúd aranyszínű.

A Fővárosi Közgyűlés napirendjén több együttműködési megállapodás elfogadás is szerepel, így Budapest Önkormányzata a Corvinus Egyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, és a Semmelweis Egyetemmel kötne ilyen szerződést.

Szerepel a közgyűlés napirendjén az idei falfirka-mentesítési program, többletfinanszírozás biztosítása a zöld felületi program végrehajtására, és a közforgalmú folyami révek és kompok felújításának támogatása.

Ezen kívül szerepel a napirenden többek között a Heim Pál Gyermekkórház idei működési feltételeinek biztosításáról szóló döntés, a Központi Sztomatológiai Intézet likviditási helyzetének rendezése, és önkormányzati biztos kijelölése.

A Fővárosi Önkormányzat ma dönthet az Operettszínház és a Trafó közfeladatinak átadásáról a magyar államnak. A Vidámpark tőkehelyzetének rendezéséről is dönthetnek a városatyák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×