eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pintér Sándor haladékot kért - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint egy hét haladékot kért Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi és fegyveres dolgozókat érintő nyugdíj- és rokkantosítási szabályok véglegesítésére a kormányülésen. A Népszabadság mai számában arról olvashatnak, hogy tíz év után először emelkednek a mobiltelefon tarifák.

A Magyar Nemzet kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy egy hét haladékot kért Pintér Sándor a rendvédelmi és fegyveres dolgozókat érintő nyugdíj- és rokkantosítási szabályok véglegesítésére a tegnapi kormányülésen. A belügyminiszter azzal indokolta a kérést, hogy a kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzeléseivel. Ezen kívül az életpálya modellek kidolgozása is nagyon az elején tart.

A Népszabadság mai számában arról olvashatnak, hogy tíz év után először emelkednek a mobiltelefon tarifák, éppen azelőtt, hogy hatályba lép a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság rendelete a nagykereskedelmi hívásdíjak csökkentéséről. A cikk szerint a Vodafone augusztusban emeli egyes díjtételeit, míg a T-Mobil és a Telenor ezt már májusban megtette. A lap emlékeztet rá: 2013. január 1-ig három lépcsőben, percenként 7,06 forintra kell csökkenteni a beszédcélú kereskedelmi hívásdíjat mindhárom szolgáltatónál.

Az Index arról ír, hogy jelentősen spórolhat az, aki nem Magyarországon vásárol meg bizonyos termékeket, hanem akár az Egyesült Államokból rendeli meg azt. Egy nemzetközi felmérés tanulsága szerint Nyugat- és Közép-Európában, illetve az Egyesült Államokban az azonos termékek árai akár 100 százalékban is eltérhetnek. Az európai árak kevésbé versenyképesek, ami az amerikai dollár árfolyamcsökkenésének is betudható.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a természeti jelenségek közül 2010-ben a vihar okozta a legtöbb kárt. Csak a nyári időszakban összesen 200 ezer viharkárt jelentettek be. Van olyan biztosító, amely a tavaly 12 milliárd forintot fizetett ki az ügyfeleinek. A portál tanácsokat ad a viharkárok megelőzéséhez, illetve a bekövetkezett kár kezeléséhez.

A Portfolio.hu cikke szerint rosszkor jött a magyar bankoknak a görög válság. Mivel a svájci frank iránt világszinten túl nagy a kereslet, megnőtt az igény az euróforrás iránt. A görög válság kimenetele nehezen előre jelezhető, a negatív hangulat pedig tovább hajthatja a svájci frank árfolyamát, illetve fenntarthatja a feszült helyzetet a nemzetközi swappiacokon. Mindez oda vezethet, hogy a következő hónapokban is időről időre felerősödhetnek a magyar bankrendszer pénzügyi stabilitási kockázatai.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy mintegy 150 kisvállalkozás részesülhet a Széchenyi Tőkebefektetési Alap forrásaiból a következő öt évben. A rendelkezésre álló forrást a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. az ország hét régiójában egyenletesen fektetné be, 2015-ig elindítva a projekteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×