eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Van még esély megállapodni az Alstommal?

Tarlós István főpolgármester megállapodna a francia Alstom vezetőjével a metrókocsikkal kapcsolatos vitás kérdésekről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. A főváros ellenzék már csak egy halvány esélyt lát a megállapodásra.

Tarlós István főpolgármester meghívta a francia Alstom vezetőjét, hogy bíróságon kívül rendezzék a metrókocsikkal kapcsolatos vitás kérdéseket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid szerint az Alstom világcég, amely sok helyre szállított már metrókocsikat, de érthetetlen a fővárossal szembeni magatartásuk.

Hozzátette: a fővárosnak érdeke, hogy mielőbb legyenek új kocsik a kettes és a hármas metróvonalon.

Az Alstom rugalmatlanul áll a megegyezéshez a magyar fővárossal és a hatóságokkal, ennek ellenére lehet még egy halvány esély a megállapodásra - erről már Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának a vezetője beszélt.

Horváth Csaba szerint a legsürgetőbb a buszpark felfrissítése, ezután kell következnie a villamosok járműcseréjének a lehető legnagyobb mértékben, itt elsősorban az utasok komfortérzetén kell javítani.

Vitézy Dávid arról is beszélt az Inforádió Aréna című műsorában, hogy a nyolcéves német buszok beszerzése is segít a BKV járműparkjának gyors fiatalításába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×