eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Százmilliós támogatás a fővárosi turizmusnak

Szorosabb együttműködést szorgalmazott a turizmus szereplői és az önkormányzati cégek között az oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az Első Budapestinfo Nap 2011 című konferencián a Parlamentben. Csomós Miklós szerint a fővárosi turizmus akár 100 millió forint támogatási forráshoz juthat az Új Széchenyi-terv keretében.

Csomós Miklós a konferencia előtt azt mondta: a Fővárosi Közgyűlés hivatalosan is megbízta a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központot, hogy hozzon létre egy, az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásán alapuló turisztikai desztináció menedzsment szervezetet.

Hozzátette: a budapesti turizmusfejlesztés érdekében szorosabb együttműködés kialakítására van szükség a turizmus szereplői és az önkormányzati cégek között.

Csomós Miklós szerint az Új Széchenyi-terv keretében támogatási forrásokhoz juthat a fővárosi turizmus. Az InfoRádió kérdésére válaszolva azt mondta, ennek nagyságrendje mintegy 100 millió forint lehet.

Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy várhatóan még az idén megjelenik a Budapest Kártya legújabb változata, a kifejezetten konferencia-vendégek számára készülő személyre szabott, kedvezményes feltételeket biztosító Rendezvény és Konferencia Kártya.

Az ügyvezető igazgató beszámolt arról, hogy elkészült egy új projektterv. Eszerint egy kötélpályás, üvegkabinos járművet alakítanának ki először a Vigadó tér és a Budai Vár, később pedig a Budai Vár, valamint a Citadella között.

Molnár József hozzátette, hogy még az engedélyeztetési eljárás előtti állapotban van a projekt, ezt követően a kivitelezés nyolc hónapot vesz igénybe, várhatóan két év múlva készülhet el. A beruházás értéke hat-nyolc milliárd forint körül van, amelyet magántőkéből finanszíroznak. Azzal számolnak, hogy évente egymillió turista venné igénybe a járművet, a viteldíjat öt-hat euró körülire számolják.

A konferencián adták át az egymilliomodik Budapest Kártyát a 2011. évi Bólyai-díjas Perczel András kutató-vegyész professzornak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×