eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Nézőpont: lehet változás a kormányban

A Nézőpont Intézet elemzője szerint elképzelhetőek változások idén a kormány összetételében. Molnár Csaba Gábor arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy az egyes tárcáknál a feladatok időponthoz is kötődnek, így a többi között az uniós elnökséghez.

Voltak olyan kormánytagok, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Blikkben pénteken megjelent interjúban. A miniszterelnök a kormány egyéves teljesítményét értékelve a Millenáris Teátrumban azt mondta: az eddigi kormányzati teljesítmény a jövőben már nem lesz elég.

Természetesen elképzelhető, hogy egy államtitkár, miniszter vagy osztályvezető önként kéri a távozását. A kormányátalakítás mindenképpen feladatokhoz kötődik: ha 2010 a kilábalás, 2011 pedig a felemelkedés éve, akkor ezek után más feladatok kerülnek majd a kormány tevékenységének a középpontjába. Orbán Viktor szavaival élve muszáj lesz hozzányúlni és alkalmazkodni az új kihívásokhoz - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet elemzője arról, hogy várható-e, és ha igen, milyen átalakítás a kormányban.

Molnár Csaba Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy nem volt a mostanihoz hasonló kormányzati struktúrára precedens az elmúlt húsz évben. Korábban az egészségügyi tárca gyengének számított és sok minisztert "elfogyasztott", csakúgy, mint a pénzügyminisztérium. Ezt a két tárca azonban most nincs meg ebben a struktúrában.

Az esetleges kormányátalakítás kapcsán fontos lehet az uniós elnökség befejeződése: június vége, július eleje, de olyan találgatások is felröppentek, hogy az év végén lesznek változások a kormányzati struktúrában.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×