eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Mesterházy: A kormányban a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti

Mesterházy Attila szerint az Orbán-kormány eddigi tevékenységéből az derül ki, hogy a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti; az MSZP elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott írásában úgy véli: ha van "kulcs" az Orbán-kormány tevékenységének megfejtéséhez, akkor az az, hogy "minden másképp van".

Mesterházy Attila szerint a kormány által nyugdíjügyben meghirdetett, a magánnyugdíjpénztár és a társadalombiztosítás közötti szabad választás valójában kényszerítést és zsarolást, az adócsökkentés pedig százezrek számára adóemelést jelent. Mint leszögezte: a családok fennen hirdetett támogatása elvonást hozott azoknak, akiknek létfontosságú a családi pótlék és a gyes szerény összege, a "soha nem lesz megszorítás" típusú fogadkozások pedig egy kétezer milliárdos megszorító csomagot jelentenek.

A Széll Kálmán-terv magyarul: Orbán-csomag - fogalmazott Mesterházy Attila. Az államadósság elleni küzdelem valódi jelentése 500 milliárdos lyuk "ütése" a költségvetésen az adórendszer igazságtalan átalakításával, majd újabb 500 milliárdos nettó adósságnövelés a MOL-részesedés megvásárlásával, a valutaalap elleni szabadságharc "nagy sikere" az IMF-hitelből történő részvényvásárlás - sorolta az ellenzéki párt elnöke.

A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány eddigi ideje alatt a konzultáció és a vita jelentése diktátum, akárcsak a tárgyalásé, a diplomácia jelentése sértődés és sérelmi politika, a külkapcsolatok eredménye a bezárkózás. "Az elszámoltatás üldözést jelent, a korrupció elleni harc valódi tartalma pedig osztogatás barátoknak, rokonoknak, üzletfeleknek" - emelte ki.

Mesterházy Attila úgy látja, az igazságos társadalomért igaz szóval kell politizálnia az MSZP-nek, hogy az embereknek legyen újra bizalmuk a politikában, a demokráciában, abban, hogy nem hálózhat be mindent a hazugság. "Ez a bizalom jelenti majd a kormányváltás alapját. E bizalomra kell ismét méltóvá válnia az MSZP-nek" - hangsúlyozta a pártelnök.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×