eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Így fejlesztenék a közösségi közlekedést - lapszemle

A BKV Zrt. igazgatóságának elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt a közösségi közlekedés fejlesztési lehetőségeiről.

Várszegi Gyula főbb célként említette Szentendre és a csepeli HÉV összekötését a város alatt, a 2-es metró meghosszabbítását Gödöllő felé, valamint egy vasúti alagút építését Kelenföld és a Nyugati pályaudvar között. A BKV Zrt. igazgatóságának elnöke szerint ha a főváros vezetése élhetőbb Budapestet akar, többek között ezekre a fejlesztésekre is pénzt kell nyernie az Európai Uniótól.

A Népszabadság értesülése szerint szerdán újabb megbeszélést tartanak a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara között. A korábbi találkozón egy kompenzációs rendszer áttekintéséről állapodtak meg, melyben a kormány bürokráciacsökkentő terveinek áldozatul eső közel kétezer könyvvizsgáló alternatív szolgáltatásokat nyújtva menekülne meg a munkanélküliségtől.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy egyszerűbb, gyorsabb és átláthatóbb közbeszerzési rendszert szeretne teremteni a kormány, ennek érdekében rugalmasabb, érthetőbb, a kis- és középvállalkozásokat helyzetbe hozó, a korrupciót visszaszorítani hivatott új közbeszerzési törvény készül. Az évente átlag 1500-1600 milliárd forintot megmozgató terület újraszabályozása a Széll Kálmán-terv egyik ígérete, a törvénynek július 1-jig kell megszületnie, bár sok tartalmi kérdést később miniszteri vagy kormányrendelet tisztáz majd.

A Napi Gazdaság a MÁV frissen publikált beszámolójáról ír, mely szerint a társaság 35,8 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta a múlt évet. A kötelezettségek csak kismértékben csökkentek, még mindig több mint 670 milliárd forintra rúgnak.

A Portfolio.hu párhuzamot állít Magyarország és Argentína gazdaságpolitikája között. A dél-amerikai ország 2008-ban államosította a nyugdíjpénztárakat és az IMF-fel is hűvös viszonyt ápol. A hírportál hat kérdést tesz fel és válaszol meg Argentínával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×