eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Hatékonyabb fellépést vár a roma jogi szervezet

Az Európai Roma Jogok Központja szerint a hatóságoknak hatékonyabban kellene fellépniük a romák ellen irányuló erőszak és az Európában a leginkább őket érintő emberkereskedelem ellen.

Rob Kushen, a szervezet igazgatója Budapesten azt mondta: egyértelmű, hogy az államnak kötelessége kivizsgálni a romák elleni erőszakos bűncselekményeket, gyakran mégsem elég hatékony a nyomozás, akár hivatalos személyek, akár civilek az elkövetők.

Geller Judit, a szervezet jogi munkatársa szerint Magyarországon nincs megbízható statisztika az esetekről, és sok feltáratlan ügy lehet.

Hozzátette: Magyarország egyben forrás- és tranzitország, a hatóságokat pedig jobban fel kellene készíteni arra, hogyan kezeljék ezeket az eseteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×