eur:
389.09
usd:
361.36
bux:
68614.91
2024. május 7. kedd Gizella

Hárommilliárd kéne a metrókocsik felújítására

Az új főpolgármester-helyettes szerint a metrókocsik felújításához hárommilliárd forintra van szükség; Hutiray Gyula erről pénteken beszélt az MTV Ma reggel című műsorában.

Körülbelül hárommilliárdos összeget kell rövid úton elkülöníteni "a metrókocsik szükséges felújítására" - közölte Hutiray Gyula; szerinte ezt az összeget biztosítani kell ahhoz, hogy a metró működőképességét fenntarthassák.

Mint mondta, a jelenlegi szerelvényállománnyal működik a metró, a további kieséseket kell tartalékkal elkerülhetővé tenni.

Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTV Ma reggel című műsorában azt mondta: elképzelhető, hogy használt metrókocsikat vásárlásával oldják meg a budapesti metróközlekedésben kialakult problémát.

Mint akkor emlékeztetett, a napokban kivonták a forgalomból a legveszélyeztetettebb 43 metrókocsit a 2-es és 3-as vonalról.

Hutiray Gyulát szerdán választották főpolgármester-helyettessé, a városfejlesztési területekért felel.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×