eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tarlós: Lehet, hogy használt metrókocsikat veszünk

Elképzelhető, hogy használt metrókocsikat vásárlásával oldják meg a budapesti metróközlekedésben kialakult problémát - mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTV Ma reggel című műsorában.

A napokban kivonták a forgalomból a legveszélyeztetettebb 43 metrókocsit a 2-es és 3-as vonalról - emlékeztetett Tarlós István, majd hozzátette: elvileg 111 olyan kocsi van még, amelyiknek "nem nagyon kellene közlekednie".

A főpolgármester szerint az esetleges kocsikivonások óriási probléma okoznak majd a városnak; az ügyben - mint mondta - konzultál Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

"Elképzelhető az a megoldás is, hogy a csehektől vagy az oroszoktól veszünk használt, de még használható" metrókocsikat - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy ez pénzügyileg kedvezőbb, mintha újakat kellene vásárolni.

Tarlós István elmondta, az is megoldás lehet, hogy megpróbálják megoldani "a kezelhetetlen Alstom-problémát", és forgalomba állítják a 2-es vonalra tervbe vett, az Alstomnál megrendelt kocsikat. Valamennyit ez is javítana a helyzeten - jegyezte meg.

A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy nem mind a 111 kocsiról derül majd ki, hogy használhatatlan.

Tarlós István hangsúlyozta: a helyzet rendkívül nehéz, és nem zárható ki, hogy időlegesen, csúcsforgalomban valamelyik metrót be kell majd zárni. Ha túl ritkák a járatok, akkor a peronokon kialakuló tömeg jelenthet balesetveszélyt - magyarázta.

A főpolgármester közölte, az elöregedett metrókocsik vizsgálata szeptemberben fejeződhet be.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×