eur:
400.75
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Szigorítják a hulladékbírságot - lapszemle

A Népszabadság szerint a BKV üzleti tervében a 72,4 milliárd forintos hitelállomány meglétével számol az év végén. A Magyar Nemzet a hulladékbírság szigorításáról számol be.

A BKV üzleti tervében a 72,4 milliárd forintos hitelállomány meglétével számol az év végén, noha Tarlós István főpolgármester korábban bejelentette a közlekedési cég adósságállományának állami átvállalását - írja a Népszabadság. A kérdés már most is égető, hiszen a márciusban esedékes 1,2 milliárd forintos tőketörlesztésre már haladékot kellett kérnie a BKV-nak, miközben új, 6,5 milliárdos folyószámlahitelre hirdettek közbeszerzést.

A Magyar Nemzet a Vidékfejlesztési Minisztériumra hivatkozva arról számol be, hogy a jövőben szigorúbban büntetné a kormány az illegális hulladéklerakást és a közterületen való szemetelést. Olyan mértékű bírság kiszabását tervezik, amely arányos, ugyanakkor érezhető terhelést jelent az érintetteknek, és visszatartó ereje van.

Az Index cikke szerint csak a kért kártérítés töredékét ítélte meg a bíró annak a három roma fiatalembernek, akik tizenegy hónapot töltöttek ártatlanul előzetes letartóztatásban. A bíró az alacsony összeget részben azzal indokolta, hogy nem ártott nekik annyit a börtön, mert a családjukban ez úgyis megszokott dolog, és így nem volt nehéz visszailleszkedniük a környezetükbe a szabadulásuk után.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkészítette az új közbeszerzési törvény tervezetét. A június elsejéig véleményezhető dokumentumból kiderül, hogy tovább bővül a mentességet élvezők köre, a közbeszerzés megkerülésére a korábbiaknál is nagyobb lesz a lehetőség, bővítik a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazási lehetőségét is - olvasható a Napi Gazdaságban.

A Pénzcentrum.hu oldalon arról olvashatnak, hogy áprilisban 70 ezerrel 11,823 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 24 ezerrel lett kevesebb, így közel 10,941 millió volt a vizsgált hónapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×