eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Harrach: Több kérdést kell tisztázni Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán között

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szakmai kérdésekben, elvi, eszmei álláspontokban és személyes síkon lát tisztáznivalót Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke között. A beszélgetés időpontját még egyeztetik.

Harrach Péter szerint nem pártok közötti konfliktus Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökének vitája, de szükség van tisztázó beszélgetésre az érintettek bevonásával.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy nem etikai vizsgálat várható. Előbbi sajtóorgánum arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.

A tisztázó beszélgetés időpontja egyeztetés alatt áll - mondta Harrach Péter, hozzátéve: azon Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán mellett Varga Mihály a Fidesz alelnöke mellett ő is részt vesz.

Harrach Péter azt mondta, hogy három területen lát tisztáznivalót, a szakmai kérdésekben, az eszmei álláspontok területén és személyes síkon.

Szakmai kérdéseknek természetesen van helye a szövetség életében, ezeket, ahogy a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, a szövetségen belül is meg kell tárgyalni - mutatott rá.

Az elvi álláspontokat tekintve nehéz tagadni, hogy Hoffmann Rózsa markáns kereszténydemokrata-konzervatív állásponton van, és az is nyilvánvaló, hogy Pokorni Zoltán "elvi megfontolásaiban vannak liberális elemek" - mondta. Harrach Péter szerint a szakmai és elvi vitákat a Fidesz-KDNP oktatási kabinetjében érdemes lefolytatni.

A KDNP-s frakcióvezető bízik benne, hogy személyes ellentét és feszültség nincs. Úgy fogalmazott: mindkettejük védelmében szerencsés lenne, ha Pokorni Zoltán nem adna okot olyan találgatásokra, hogy "utódját azért bírálja, mert személyes ambíciói útjában áll".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×