eur:
400.88
usd:
367.19
bux:
74260.47
2024. október 14. hétfő Helén

Orbán Viktor is egyeztet a szakszervezetekkel

A nemzetgazdasági tárca vezetője úgy tájékoztatta a kormányt, hogy a devizahitelesek megmentését célzó csomag kapcsán már csak egy-két technikai kérdés van hátra a Bankszövetséggel folytatott tárgyalásokon, így csütörtökön várhatóan a tárcavezető és a bankszövetség vezetője közösen jelenthetik be a program részleteit - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a kabinet ülésén a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciója is napirenden volt, de a kormány még legalább kétszer tárgyal a kérdésről.

A rendvédelmi szakszervezetek és a belügyminisztérium közötti tárgyalásokról Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatását követően a kabinet megtette a szükségesnek vélt észrevételeit, amelyek nyomán a belügyminiszter még a héten újabb konzultációra hívja a szakszervezeteket. Sőt a jövő héten Pintér Sándor mellett Orbán Viktor miniszterelnök is tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezetek delegáltjaival.

Holnap egyébként Orbán Viktor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel Párizsba utazik az OECD ötvenéves évfordulója alkalmából rendezett találkozóra, amelyen a kormányfő beszédet is mond.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet
Bolla Tibor az InfoRádióban

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 16:02
×
×
×
×