eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagy Anna: Az életpálya legyen vonzó, ne a nyugdíj

A rendészeti szervek érdekképviseleteinek több elképzelése is bekerült abba a javaslatba, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter kedden terjeszt a kormány elé - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna közölte: az a kérdés, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát - de ez ne a korai nyugdíjba vonulás legyen.

A keddi kormányülés napirendjén szerepel a Széll Kálmán-tervben foglalt, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításának kérdése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna kiemelte: a Pintér Sándor belügyminiszter által a kabinet elé terjesztendő javaslatba a szakszervezetek több elképzelése is bekerült.

Megállapodás akkor lehet a rendészeti szervek érdekképviseleteivel, ha a kormány is dönt az ügyben, és amíg nincs végleges határozat, addig folytatni kell a megbeszéléseket - vélekedett a kormányszóvivő.

Nagy Anna emlékeztetett: vannak olyan foglalkozások, amelyekben 40-45 évesen úgy tudnak nyugdíjba menni, hogy mellette dolgoznak tovább, mivel ezt lehetővé teszi a törvény, de a mostani helyzetben ezt nem engedheti meg magának a gazdaság.

Várhatóan lesz ellentételezés, de a kérdés az, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát. Fontos lenne, hogy az életpálya legyen vonzó, ne a nyugdíj - hangsúlyozta a kormányszóvivő, aki szerint a nyugdíjba vonulókat a tapasztalatukkal, felkészültségükkel oktatóként vagy a közigazgatásban szakértőként lehetne alkalmazni. Hozzátette: a nyugdíjkedvezmény visszamenőleges hatályú megváltoztatásáról sincs még döntés.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×