eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Legális adóparadicsom Tápiószentmiklóson - lapszemle

Tápiószentmiklóson nincs iparűzési és építményadó - közölte a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy Tápiószentmiklós legális adóparadicsomot hozott létre. A községben nincs iparűzési és építményadó. Ennek köszönhetően két hónap alatt 23 cég települt oda, és a számuk az év végére meghaladhatja az ötvenet.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a kormány az úgynevezett Magyary-program keretében a közigazgatás egészét érintő változtatásokat helyezett kilátásba, ám az érdemi információkkal igencsak csínján bánnak. A szakszervezetek szerint a korkedvezményes nyugdíjak megvonása a tárgyalások értelmét kérdőjelezi meg. A lap felteszi a kérdést: Lázárék felülírják a Magyary-programot?:

Az Index szerint az EU-elnökség egyik kulcsfigurája a brüsszeli követ, aki a nagypolitika és a szakmai munkacsoportok között közvetít. Györkös Péter szerint ő van a homokóra közepén, a magyar képviselet pedig a kormány brüsszeli lába. A szakember a portálnak adott interjúban egyebek mellett azt is elmondta, hogy a Duna stratégia már megvan, és továbbra is igen biztató fejlemények utalnak arra, hogy a roma keretstratégiáról is megszületik az egyezség.

A Világgazdaság azt írja, hogy a Magyar Turizmus Zrt. 5,2 milliárd forintból gazdálkodhat az idén. Ebből több mint négymilliárdot költenek marketingre, körülbelül 50 százalékkal többet, mint tavaly. A kormány eredeti tervei szerint a társaság 6,5 milliárd forintot kapott volna, ezért a külföldi kampányokra csupán néhány százmilliót tudnak költeni az idén.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×