eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Szanyi: Gyurcsány kiválása nem rendítené meg a pártot

Szanyi Tibor szerint az MSZP-t nem rendítené meg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök esetleges kiválása a pártból. A szocialisták elnökségi tagja erről a szombaton, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt, kérdésekre válaszolva.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteken azt közölte, új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett "utolsó erőfeszítés".

Szanyi Tibor azt mondta, hogy az MSZP nem foglalkozik ultimátumokkal, márpedig szerinte minden annak tekinthető, ami azzal egyenértékű, hogy "ha nem fogadják el az én véleményemet, akkor én kilépek". Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is nyitottak minden "építő jellegű javaslatra" az alapszabály, illetve a program - jelenleg is zajló - egyeztetései során.

Korábban Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor vagy Szili Katalin kilépése sem rendítette meg a szocialista pártot, amely egy "másfél évszázados baloldali törzsfejlődés" során nyerte el mai, "mélyen a társadalomban gyökeredző" formáját - mondta Szanyi Tibor.

A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett pártszavazásra kitérve azt mondta, a volt kormányfőnek biztosan sikerül majd összegyűjtenie a voksolás megtartásához szükséges háromezer aláírást. Az MSZP korábbi elnöke hat kérdésről tartana pártszavazást, egyebek mellett arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, valamint arról, hogy legyen-e jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük a vezetőknek.

Szanyi Tibor időszerűtlen álkérdéseknek nevezte ezeket a felvetéseket, szerinte ugyanis pártszavazást csak ennél "átgondoltabb" esetekben lenne szabad tartani. Hozzátette: ilyen voksolásra legutóbb 2008 tavaszán került sor, amikor a párt tagjai a kormány reformjainak folytatásáról dönthettek.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×