eur:
386.18
usd:
355.41
bux:
68500.79
2024. május 21. kedd Konstantin

Fidesz: a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját

Az MSZP azt a nyugdíjmentő törvénycsomagot támadja, amellyel a kormány biztonságba helyezte az emberek nyugdíját - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken.

A szóvivő arra reagált, hogy az Alkotmánybíróságon (Ab) támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

"Az MSZP továbbra is a milliárdos spekuláns üzletemberekért harcol, szemben a kormánnyal, amely visszaadja az embereknek a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és olyan törvényjavaslatot fogadott el, amelynek nyomán mindenki jól jár, aki visszatér a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe" - közölte Szijjártó Péter.

A kérdések, amelyeket három szocialista elnökségi tag nyújtott be, így szóltak: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magánnyugdíj-pénztári kifizetéseket az Állam (Kormány) semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?" "Egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra?" "Egyetért-e ön azzal, hogy az állampolgárok magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"

Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke az általa indított országos népi kezdeményezéssel kapcsolatban pénteken megismételte azon álláspontját, mely szerint a kérdések elutasításakor az OVB politikai döntést hozott.

Emlékeztetett arra: országos népi kezdeményezés indításakor alig van követelmény, amit teljesíteni kell. Hangsúlyozta: az általa beadott kérdés teljesítette a feltételeket, mert a téma az Országgyűlés hatáskörébe tartozik és a kérdést a törvény melléklete szerinti űrlapon nyújtotta be.

A népi kezdeményezés aláírásgyűjtési ívén az állt: "Kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra".

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×