eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Edvi Péter: az elismerés az egész Gyermekmentő Szolgálatnak jár!

Az egész Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkája elismerésének tarja Edvi Péter a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjének polgári tagozatát, amelyet pénteken vehetett át Schmitt Pál köztársasági elnöktől.

A Gyermekmentő Szolgálatról az InfoRádió is rendszeresen közöl híreket. Mit jelent önnek ez a díj?

Ez egy nagy kitüntetés számomra, ugyanakkor azt gondolom, hogy ezt nem én kaptam, hanem a szolgálat, hiszen mintegy 450-en vagyunk, és mindenki nagyon sokat tesz. Természetesen van, aki többet, van, aki kevesebbet, de én azt gondolom, hogy ez a kitüntetés a szolgálatot illeti meg.

Ki tudna emelni egy olyan mozzanatot, amely a legemlékezetesebb az önök tevékenységéből, amikor úgy érezte, hogy megéri küzdeni?

Én azt gondolom, hogy minden egyes napon vannak ilyen pillanatok, hiszen az elmúlt húsz évben több tízezer gyermeknek segítettünk, úgyhogy majdnem minden napra jut egy gyermekmosoly. Igazából amiért csináljuk, tehát hogyha találkozunk egy teljesen lesoványodott gyermekkel, aki a gyermekélelmezési program keretén belül minden nap meleg ételhez jut, és fél évvel később találkozunk vele, és látjuk, hogy megnyugszik, jól táplált lett hirtelen. Vagy egy olyan gyerekkel, aki netalántán halálos beteg, nagy műtéten esik keresztül, az orvosok és a Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából, és látjuk egy évvel később gyógyultan futkározni, ezek azok a pillanatok, amikor azt mondjuk, hogy megérte. De rengeteg program van, én azt gondolom, hogy például nagyon gyakran részt veszünk a törvény- előkészítésben, ami az ország összes gyermekére hatással van. Ez talán a leghatásosabb program, és itt van a legkevésbé mosolygás, de ez nagyon fontos.

Az InfoRádióban is beszélt arról, hogy az adószabályokon, a jogszabályokon változtatni kellene, mert bizonyos elemek az önök munkáját is hátráltatják. Hogyan látja, van rá szándék, hajlandóság, hogy változzanak azok a jogszabályok, amiket önök fontosnak tartanak?

Nagyon örülünk neki, hogy ez a kormány szinte az elsők között módosította az adószabályokat. Még nem eléggé, tehát még van ezzel tennivaló, de azt a közérdeket sértő áfatörvényt visszavonták, módosították, tehát ez egy fontos lépés, és azt remélem, hogy ezek után jönnek a következők.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×