eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több millió forintot fizetne a Mal Zrt. a katasztrófa áldozatainak

Több millió forintot fizetne egyénenként a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. azoknak a hozzátartozóknak, akik elveszették rokonaikat a katasztrófában, Kolontáron - erről állapodott meg a timföldgyár és a károsultak jogi képviselője Devecserben tartott peren kívüli egyeztetésen, de kifizetésekhez a céget felügyelő kormánybiztos hozzájárulása is szükséges.

Magyar György ügyvéd, aki elmondása szerint a kilenc áldozatból nyolc család érdekeit is képviseli, az egyeztetést követően újságírókkal közölte: a Mal Zrt. saját vagyonából, kártérítési előlegként azonnal fizessen több millió forintot az áldozatok hozzátartozóinak.

Ruttner György, a Mal Zrt. jogi képviselője erre úgy reagált, a cég hajlandó fizetni, de a pénzt támogatásként, fájdalmuk enyhítéseként juttatnák el a legsúlyosabb károsultaknak. Érdemi választ későbbre ígért, tekintettel arra, hogy ehhez Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos hozzájárulása, valamint a jogi helyzet tisztázása is szükséges.

Az MTI kérdésére, hogy konkréten hány millió forintot kaphatnak a hozzátartozók, Magyar György úgy válaszolt: ez az összeg egyénenként változhat, de, mint fogalmazott, "nincs jelentősége, mert kártérítési előlegről van szó".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×