eur:
402.14
usd:
366.79
bux:
73771.86
2024. október 7. hétfő Amália

Alkoholtilalom Devecserben és Kolontáron

Alkoholtilalmat rendelt el pénteken Devecser és Kolontár önkormányzata; erről a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A tilalom a visszavonásig érvényes - olvasható a közleményben, amely tájékoztat arról is, hogy az iszapkatasztrófa károsultjaira hivatkozva megjelentek már csalók, szélhámosok is. Számlaszámot adnak meg az embereknek azzal a kéréssel, hogy arra küldjenek adományokat a károsultak megsegítésére.

A megyei védelmi bizottság tájékoztatása szerint csak az érintett önkormányzatok (Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely), valamint a Vöröskereszt honlapján megadott számlaszámok a hitelesek, továbbá senki se adjon pénzt az "adománygyűjtők kezébe".

A védelmi bizottság pénteken rendelkezett arról, hogy Ajka és Kolontár között továbbra is fenntartja az útzárat. Kolontárt a menetrend szerinti buszjáratok is csak Devecser felől közelíthetik meg, utóbbi település pedig legegyszerűbben a 8-as főút felől érhető el járművel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Libanon fővárosát bombázta az izraeli légierő, kétállami megoldást sürget az európai hatalom – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn

Libanon fővárosát bombázta az izraeli légierő, kétállami megoldást sürget az európai hatalom – Híreink a közel-keleti konfliktusról hétfőn

A libanoni főváros, Bejrút déli külvárosait az éjszaka folyamán és vasárnap kora reggel példátlanul súlyos izraeli légitámadások érték. Ez volt a legintenzívebb bombázás azóta, hogy Izrael a múlt hónapban felpörgette az Irán által támogatott Hezbollah csoport elleni hadjáratát. A brit miniszterelnök szerint a közel-keleti konfliktus egyetlen életképes rendezési módja a kétállami megoldás, mert csak ez törheti meg az erőszak ördögi körét. Keir Starmer egyúttal azt is leszögezte: az Izrael ellen minap végrehajtott iráni rakétatámadás veszélyes fordulópontot jelent.  Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti konfliktus legfrissebb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×