eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Léghajó vagy üvegszivar legyen a Belváros szívében? - hetilapszemle

Áll a bál a Belváros szívét átformáló óriásépület körül - írja a Heti Válasz. a vita arról folyik, hogy léghajóra vagy üvegszivarra hajazzon. A figyelő cikke szerint az ingatlanfejlesztők túlzottnak tartják a régi házak védelmét az új építésűekkel szemben.

Mégis léghajó? Viták a városközpontról

Áll a bál a Belváros szívét átformáló óriásépület körül - írja a Heti Válasz. A Rogán Antal vezette kerület ugyanis kiadta az elvi építési engedélyt az Új Városközpont fantázianevű beruházásra, amely a tervek szerint a Bécsi utca páros házsorának lebontásával egy üveg-acél épületegyüttest hozna létre, a szakma jelentős része viszont tiltakozik.

Többen tartanak attól, hogy a léghajóra vagy üvegszivarra emlékeztető építmény nem Budapest új jelképe lesz, hanem tönkreteszi a főváros panorámáját és a Belváros hangulatát. Közben az izraeli tőzsdén jegyzett Inventech Hotels Group is belépett a projektbe.

Sérelmezik a régi házak védelmét

A Figyelőben az olvasható, hogy az ingatlanfejlesztők sérelmezik, hogy régi házak gyakran indokolatlanul kapnak védelmet, pedig szép, új épületek jobban formálnák a budapesti városképet. A cikk a már említett Bécsi utcai léghajó mellett a Szervita téri parkolóház, a Corvin Sétány és a Divatcsarnok ügyéről is beszámol.

Tucatnyi nagy cég részvételével hamarosan létrehozzák az Ingatlanfejlesztői Kerekasztalt, amelynek a műemlékvédelem megújítása lenne a célja, illetve az, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szabályozási anomáliákra. Címek a hetilapokból: Mégis léghajó? Rombolják az építők bizalmát A hetilap szemlét Sigmond Árpádtól hallják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×