eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fizetni kell a gyilkos gyerekek szüleinek - lapszemle

Címek a mai újságokból: Nem tanulták meg az élet tiszteletét. Eltitkolt százmilliárdos hiány. A lapszemlét Farkas Dávid készítette.

A Népszabadság arról ír, hogy négy-négymillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság a 2008-ban meggyilkolt kaposvári gimnazista fiú szüleinek. Az összeget a két gyilkos diák szüleinek kell megfizetniük, mivel a bíróság szerint a megfelelő nevelés hiányának szerepe volt a bűncselekményben. Az ügy számos kérdést felvet, általunk megkérdezett jogi szakemberek közül többen vitatják a precedensértékű ítélet szakmai érvrendszerét. A bíróság a két, 16 éves gyilkost 14 évi börtönre ítélte.

A Magyar Nemzet cikke szerint fél százalékponttal magasabb lett a tavalyi költségvetési hiány a Bajnai-kabinet által közöltekhez képest. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint 100 milliárddal lett magasabb a deficit, ezt pedig a Központi Statisztikai Hivatal is megerősítette. Újabb megszorításokra nincs szükség, az idei büdzsé lyukait a kormány részben a Mol 35 milliárd forintos befizetésével foltozza be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×