eur:
390.43
usd:
364.12
bux:
68336.05
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

MSZP: a párt a jövőben is odafigyel a társadalom rezdüléseire

Horváth Csaba szerint a demokratáknak el kell menniük szavazni vasárnap a szabadság városáért. Mesterházy Attila úgy látja: most minden szavazatra szükség van.

A szocialista főpolgármester-jelölt pénteken, az MSZP Megbecsülés napja elnevezésű rendezvényén, amely a párt önkormányzati kampányának záró eseménye is volt, arról beszélt, hogy amit kínál, az a fejlődés és az építkezés programja.

Horváth Csaba a Nyugdíjasok világnapja alkalmából tartott eseményen úgy fogalmazott: vasárnap az erőszakos rend és a szabadság, valamint a maradiság és az új megoldások között lehet választani.

Horváth Csaba - háta mögött az MSZP 22 fővárosi kerületi polgármesterjelöltjével - azt mondta mindannyian azt szeretnék, ha Budapest a megértés, a tisztelet és a közösség városa legyen. Hozzátette: büszke a fővárosra, a szellemiségére, a nyitottságára, a múltjára és a jelenére, ezért azt szeretné, ha a város ilyen is maradna. Véleménye szerint a budapestiek nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit szerethetnek és mit nem. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, nem fogja hagyni, hogy az 56-os emlékművet csak azért elbontsák, mert az nem tetszik Tarlós Istvánnak.

Hozzátette: ha rajta múlik jövőre is lesz Sziget fesztivál, megmaradnak Budapest jelképei és megtartják a Múzeumok Éjszakáját is. Horváth Csaba felidézte: tavasszal azt mondta, hogy egészségesebb, tisztább, zöldebb Budapestet szeretne, korszerűbb közösségi közlekedéssel és behajtási zónákkal. Ma már az ellenfeleim is ezt akarják - jelentette ki.

Úgy vélekedett, a kormányváltás óta sokan kerültek kilátástalan helyzetbe, a családok nehezen tudják kifizetni a számláikat, 60 ezer devizahiteles család pedig a Fidesz ámokfutása miatt nem tudja törleszteni a kölcsön részleteit. Kiemelte: baloldali főpolgármesterként meg fogja védeni a hiteleseket, ennek érdekében már a jövő hétfőn benyújtja a közgyűlésnek az általuk javasolt mentőcsomagot.

Horváth Csaba szavát adta arra, hogy megválasztása esetén megakadályozza a brutális távhőáremelést a fővárosban.

Mesterházy Attila azt kérte a megjelentektől, hogy támogassák Horváth Csabát és a jelenlévő 22 szocialista kerületi polgármesterjelöltet, mert ők tisztességgel dolgoznak az emberekért.

Leszögezte: megvédik az embereiket a mocskos, aljas rágalmaktól és megvédik szimpatizánsaikat, szavazóikat is. Helye van a demokráciában a baloldalnak, egy ember nem lesz jobb vagy rosszabb attól, melyik pártra szavaz - közölte.

Az MSZP elnöke arról is beszélt: október 3-án, vasárnap lezárul egy korszak, amely után várhatóan a kormány is elkezd dolgozni.

Félő, hogy jön a feketeleves és az emberek rájönnek, megint átverték őket - fogalmazott.

Az MSZP elnöke azt mondta, változtatni fognak eddigi stílusukon, harcolnak, felveszik a kesztyűt, keményebben és határozottabban kommunikálnak majd. Jelezte, a szocialista párt a jövőben is odafigyel a társadalom rezdüléseire, problémáira és alternatívákkal áll elő az Országgyűlésben. Sérelmezte, hogy 1996. óta idén először a kormány nem tiszteli meg az idősek társadalmát a Nyugdíjasok világnapján egy közös rendezvénnyel. Szavai szerint a kormány tanulhatna az idősektől, egyebek mellett tisztességet és munkaszeretetet is. Kijelentette, a nyugdíjasoknak küldött kormányzati levél helyett egyszerűbb lett volna összehívni az Idősügyi Tanácsot.

Emlékeztetett arra, hogy egyoldalú vállalást tett a nyugdíjasok felé, mely szerint a költségvetési folyamatban egyeztet az őket képviselő szervezetekkel és képviseli az érdekeiket.

Mesterházy Attila az MSZP nevében egy virágcsokrot adott át egy 90 éves nyugdíjasnak, a rendezvényen pedig az aktivistáktól vörös szegfűt kaptak az idősek.

A kampányeseményen több vezető szocialista politikus is részt vett, az MSZP-sek nyakában "szocialista párt" feliratú piros sál volt. A néhány száz embert többek között Harangozó Teri énekesnő szórakoztatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×