eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Két éven belül 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát - a nap hírei

Csaknem 15 milliárd forinttal növelte a Malév tőkéjét a vagyonkezelő. A Vatikán legmagasabb, nem egyházi személyeknek adható kitüntetését adományozta Roska Tamás akadémikusnak a pápa. A nap legfontosabb hírei.

A törvényi kötelezettségnek megfelelően összesen 14,7 milliárd forinttal emelte a Malév tőkéjét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A magyar légitársaság működését biztosító tőkeemelést jóváhagyta a cég közgyűlése. A tájékoztatás szerint a tranzakcióval egy időben a vagyonkezelő újabb 5,7 milliárd forintos hitelt is nyújt a Malévnak.

Két éven belül 4500-zal növelik a rendőrség létszámát - jelentette be a belügyminiszter. Pintér Sándor erről azután beszélt, hogy a VIII. kerület közbiztonsági helyzetéről tájékozódott Kocsis Mátéval, a városrész polgármesterével. A miniszter elmondta: 2012 júniusában - a munkaerő-vándorlást is figyelembe véve - a jelenleginél 3500 rendfenntartóval több teljesít majd szolgálatot az utcákon. Pintér Sándor közölte azt is októberben 62 rendőr érkezik a fővárosba a gazdasági ügyek nyomozásának felgyorsítására.

Hosszú távon is fenntartható, új lakásprogramot indít a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a ma megnyílt, 17. Budapesti Lakásvásáron tartott szakmai konferencián azt mondta: a kabinet célja, hogy a minőségi lakhatás feltételeinek biztosításával elősegítse a gyermekvállalási kedv növekedését. Bencsik János hangsúlyozta: emellett a lakásállomány megújítása többletbevételt biztosít az építőiparnak.

Az Alkotmány megsértésének tartja a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság fideszes elnöke, hogy Gyurcsány Ferenc nem ment el a testület ülésére. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a meghívottaknak alkotmányos kötelezettsége megjelenni a parlamenti bizottságok előtt. Korábban Gyurcsány Ferenc volt kormányfő azzal indokolta távolmaradását, hogy a meghallgatásokat rosszindulatú politikai színjátéknak tartja.

Regionális menetrendet és tarifarendszert vezetne be a BKV helyzetének javításáért a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Tarlós István a Fasori Református Óvodában tett látogatása után, kérdésre válaszolva azt mondta: jelenleg következetlenek a tarifaemelések és külön probléma a budapesti közlekedési vállalat járműparkjának rossz állapota.

A tömegközlekedéssel utazóknak alacsony padlós buszokat, a kerékpárosoknak pedig fejlesztéseket ígért VI. kerületi tájékoztatóján az MSZP főpolgármester-jelöltje. Horváth Csaba közölte: az Andrássy úton áthelyeznék a kerékpárutat. A szocialista politikus szólt arról is, hogy a kerületben a jelenleginél több zöldterületre van szükség.

A Jobbik főpolgármester-jelöltje szerint egyedül pártja foglalkozik a budapesti autósok gondjaival. Staudt Gábor az InfoRádióban elmondta: a jövő héten találkozik az Autóklub képviselőivel, hogy megvitassák a járművezetők problémáit. A politikus szólt arról is, hogy a kampány során számos olyan szervezethez eljutottak, ahol még soha nem járt politikus.

Mintegy 150 millió forintot költ az idei önkormányzati kampányra az LMP. A párt kampányfőnöke azt mondta: az LMP nyílt kasszából, és sokkal kevesebb pénzből, de kreatívabban kampányol, mint a többi párt. Karácsony Gergely szerint egy-egy nagyobb párt akár fővárosi kerületenként 100 millió forintot is elkölthet, és a pénz eredete sem mindig ismert.

Összesen 118 csoport dolgozik a Debreceni Egyetemen most indult kutatóegyetemi programban. Az intézmény rektora közölte: az 5 kiemelt területre csaknem 3 milliárd forint uniós forrást és több százmillió forint önerőt fordítanak. Fábián István a kiemelt területek között említette a molekulatudományt, a fizika-, a számítás-, és az anyagtudományt, valamint az egészség- és környezettudományt.

150-200 embernek ad majd munkát az a gyorsfagyasztott töltött tésztaféleségeket gyártó üzem, amelynek alapkövét ma helyezték el a Heves megyei Verpelét határában. A francia tulajdonú Asia Food Kft. üzeme 1,5 milliárd forintból 2011 közepére készül el.

Egy nemzetközi tanulmány szerint továbbra is első helyen áll Európában az olaj- és gázkitermelési hatékonyságban a Mol Nyrt. A magyar olajtársaság 2003-ban került az európai lista élére, idén ötödszörre vezeti a rangsort. Az összesítésben 224 olaj- és gázipari vállalatot vizsgáltak.

A Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozatát adományozta Roska Tamás akadémikusnak XVI. Benedek pápa. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának alapítója 70. születésnapja alkalmából kapta a kitüntetést.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 18:29
×
×
×
×