eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hadiállapot a Hadik Kávéház miatt

A Fidesz és a KDNP szerint az elmúlt hónapokban újabb pazarló lépések történtek a XI. kerületi Hadik kávéházzal összefüggésben, s a magánérdek ismét megelőzte a közérdeket.

Rétvári Bence kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Szabó András, a Fidesz XI. kerületi önkormányzati képviselője szombaton az MTI-hez eljuttatott közös állásfoglalásában kiemelte: Újbuda a szocialista vezetésű önkormányzata "szétverette" a hat évvel ezelőtt teljes mértékben felújított teret a kávézó előtt.

Az átépítés célja, hogy közpénzből építsenek teraszokat a leendő magánüzemeltetőnek. Ez az önkormányzatnak súlyos összegekbe kerül, a helyi lakosok pedig parkolóhelyeket és egy kis utca menekülő forgalmát veszítik el - írta a két politikus.

Kitértek arra is, hogy bár a kerületnek sok részén találhatók felújításra szoruló közterek, az önkormányzat mégis ehhez a jó állapotú térhez nyúl hozzá. Ennek oka álláspontjuk szerint, hogy a kerületi szocialista vezetés nem a közérdeket képviseli, hanem a vendéglátóhely leendő üzemeltetőjének magánérdekét.

A közpénzből megvalósuló beruházás a magánprofitot növeli majd, a helyi közösségnek pedig várhatóan forgalmi akadályokat és tovább csökkenő zöldfelületeket jelent. Úgy látszik - tették hozzá -, Molnár Gyula szocialista polgármester szerint olyan gazdag a XI. kerület, hogy akár hatévente is átépíti tereit.

Felidézték, hogy az újbudai civilek és ellenzéki politikusok 2009 decembere óta tiltakoznak hónapról-hónapra Molnár Gyula kerületi polgármester Hadik kávéházzal kapcsolatos bizonytalan pénzügyi manőverei miatt.

Az ingatlant több száz millió forintos áron vásárolta meg az önkormányzat az egyik cégén keresztül. Novemberben - engedélyek nélkül - néhány órára kinyitott az egykori patinás kávéház. Az ünnepélyes sajtóbemutató óta azonban zárva van a hely.

A kávézóval kapcsolatos gazdasági ügyek közül az ingatlanra egy offshore tulajdonú cégnek engedett vételi jog, az ezzel kapcsolatos vagyonvesztés veszélye, illetve a társasház közpénzből történő felújításának kétszeres ára miatt emelték fel szavukat a korábbi hónapokban a kerületi ellenzék képviselői - emlékeztetett Rétvári Bence országgyűlési és Szabó András önkormányzati képviselő.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×