eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kilenc elv mentén dolgozna köztársasági elnökként Balogh András

Balogh András köztársasági elnökként kilenc elv mentén dolgozna egy mosolygós Magyarországért. Barikádok helyett hidakat építene és fontosnak tartja az elszámoltatást. A Fidesz frakcióvezetője szerint Balogh András személyében az MSZP alkalmas államfőjelöltet állított.

Az ország, a nemzet szolgálatának őszinte vállalása, a demokrácia elvei, a humanizmus és a szabadságjogok melletti kiállás, a szolidaritás, a diszkrimináció-mentesség, a jogállamiság, a tolerancia, valamint az egyenlőség elvét képviselné köztársasági elnökként Balogh András thaiföldi nagykövet. Az MSZP államfő-jelöltje mindezt a Fidesz-KDNP frakciószövetség Parlamentben tartott ülésén, meghívott vendégként mondta el.

Hangsúlyozta: pontosan tudja, hogy az MSZP számarányánál fogva nincs abban a helyzetben, hogy többséget szerezhessen a megválasztásához. Önmagát azonban független, baloldali értelmiséginek tartja, akinek van programja.

Mint mondta: az államfőnek össznemzeti érdekeket kell képviselnie. A nemzetnek pedig az tagja, aki magyarnak vallja magát. Nem jó, ha a széttagoltság túlzott méretű, és megakadályozza a közös nemzeti akarat létezését. Ha van építőanyagunk, hidakat építsünk és ne barikádokat - fogalmazott.

Balogh András szerint az ország közös nemzeti érdeke, hogy Magyarországot kihúzzuk a gazdasági válságból és próbáljunk egy prosperáló és mosolygós államot teremteni.

Az elszámolás kapcsán úgy fogalmazott: elkerülhetetlen és fontos, de ez ne leszámolás legyen, mert az nem segít, nem tisztít, hanem újabb válaszfalakat épít fel.

Balogh András úgy vélte, hogy a magyar politika soha nem mondhat le arról, hogy felelősséget vállaljon a határon túli magyarságért. A thaiföldi nagykövet erősítené a kelet-ázsiai és oroszországi gazdasági kapcsolatokat.

A képviselők kérdéseire Balogh András elmondta, hogy támogatja a határon túli magyarság területi autonómiára vonatkozó törekvéseit, és reméli, hogy a közel-jövőben nem fordul elő hasonló, mint 2006 őszén, Budapesten. Szlovákiával kapcsolatban saját gyakorlatunkban kellene toleranciát mutatnunk, az új alkotmány elfogadását formai kérdésnek, a népességfogyást pedig veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×