eur:
396.91
usd:
355.64
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Várhatóan személyi kérdésekről dönt mai ülésén az MSZP parlamenti képviselőcsoportja.

A frakció ma határoz arról, hogy kit jelöljenek a parlamenti alelnöki, illetve a két jegyzői posztjára és megválasztják a képviselőcsoport vezetőjének két helyettesét valamint a frakcióigazgatót. A képviselőcsoport kialakítja az álláspontját a bizottsági elnöki posztokról pénteken - az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő egyeztetésen - lefolytatott vitáról is.

Az LMP az egyeztetésen azt javasolta, hogy minden ellenzéki frakció 2-2 bizottsági elnököt adjon, az MSZP viszont 3:2:1 arányban osztaná el a három párt között az elnöki posztok számát. Nyitott kérdés a külügyi bizottság ügye: az MSZP szerint azt elvi okok, a kormányzat ellenőrzése miatt továbbra is az ellenzéknek kell vezetnie, a Fidesz azonban ehelyett az ellenzéknek felkínált egy alelnöki posztot még eggyel megtoldaná ebben a bizottságban. Mesterházy Attila frakcióvezető a pénteki egyeztetés után azt mondta: a frakcióülésen alakítják ki álláspontjukat ezekről a kérdésekről.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×