eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Orbánt nem nyomasztja a kétharmaddal járó felelősség - lapszemle

A Magyar Nemzetben interjút olvashatnak Orbán Viktorral. A Fidesz elnöke elárulja: a kétharmaddal járó felelősség nem nyomasztja, sőt, mint mondja: "arra sarkall, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam".

Orbán Viktor úgy véli: amilyen állapotban ma Magyarország van, az egy oligarchikus kormányzás szükségszerű eredménye. A kétharmad megszerzése szerinte két szempontból is indokolt: a nemzeti egység létrejöttét jelentheti, és gyors döntést biztosíthat egyes ügyekben, bizonyos konfliktusok felszámolásában. Lehetőségként említette a rendőrségről szóló törvény módosítását a közrend megteremtése érdekében, illetve az állami és az önkormányzati rendszer átalakítását. Véleménye szerint az ország gazdasági rendbetétele komoly nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokat is szükségessé tesz. Az interjút teljes terjedelmében a Magyar Nemzetben olvashatják.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy összesen 19 év börtönbüntetésre ítélte Meggyes Tamás fideszes esztergomi polgármester házának és autójának felgyújtóit első fokon a Tatabányai Városi Bíróság. 2008. április 8-án kora hajnalban kigyulladt Meggyes Tamás, Esztergom polgármesterének búbánatvölgyi hétvégi háza. Vele egy időben a városban parkoló, használatában álló önkormányzati Ford Galaxy kisbuszban is tűz keletkezett. Kiderült: szándékos gyújtogatás történt, az elkövetők egy összehangolt akció keretében, egy időben, éghető folyadékot tartalmazó palackokat dobtak a házra, illetve a jármű első ülésére. Az elkövetőeket két hónap múlva elfogták. Az okozott kár megközelíti a húszmillió forintot. Az ítélet nem jogerős.

Az Index.hu arról ír, hogy három futballedző, Verebes József, Kiss László és Ferenczi Attila szeretné feltámasztani a magyaros futballstílust. Kilencszáz forint egy óra a tanfolyamon, bárki jelentkezhet. Ferenczinek meggyőződése, hogy a brazil és a magyar futball ugyanazon az úton járt, a brazilok, miután az 1966-os világbajnokságon kiestek a csoportjukból, felépítették újra magukat, a magyarok viszont reménytelenül utat veszítettek, amikor 1969-ben kikapott a válogatott a csehszlovákoktól a marseille-i pótselejtezőn.

A Világgazdaság arról számol be, hogy míg korábban a gazdasági visszaesések idején a befektetők a megbízható arany felé fordultak, most inkább a válság hullámainak csitulása után várja a piac a klasszikus, értékálló árucikk népszerűsödését. Több előrejelzés az árupiacokon év végi 1500 dolláros unciánkénti árat sem tart kizártnak, amelyet főként az ékszerkészítői kereslet és a befektetői érdeklődés hajthat erre a szintre.

A Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők szinte kivétel nélkül 25 bázispontos enyhítést várnak hétfőn a monetáris tanácstól. A csökkentési ciklust pedig általános vélekedés szerint nem állítja meg a kormányváltás sem. A váltóhelyeken azonban nem ezért pang a forgalom. A Pénzváltók Országos Egyesülete elnöke szerint az átlag magyar tavalyhoz hasonlóan idén sem készül külföldre utazni, ezért nincs szüksége valutára sem. Az ország legnagyobb váltóhálózata egy évtizede először veszteséges volt az első negyedévben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×