eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor ennél többet gondolt a szocialistákról

Kötélhúzás helyett egy irányba húzásra van szükség - mutatott rá Orbán Viktor a HírTV péntek esti műsorában. A Fidesz elnöke úgy látja, hogy a legfontosabb választói motívum a nemzeti egység gondolata. Az a Magyarország, amelynek a nevében beszélek, rendet és tiszteletet követel, összetartozásra vágyik - tette hozzá. Orbán az ellene szóló kampányról elmondta, hogy ennél többet gondolt a szocialistákról. Azt is kijelentette, hogy még idén lesz adócsökkentés.

Sok helyütt megfordultam az elmúlt két hétben, többek között az Alföldön és Észak-Magyarországon, ezek a legnehezebb területek több szempontból is - mondta el Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a HírTV Péntek8 című műsorában.

Az emberek, akikkel találkoztam a kétharmad kapcsán kialakult vitákat nem veszik komolyan - tette hozzá. Érzik, hogy tétje van a második fordulónak, az egység és a megosztottság a legfontosabb kérdés - mondta a pártelnök.

Orbán szerint kötélhúzás helyett egy irányba való húzásra van szükség. A legfontosabb választói motívum a nemzeti egység gondolata - nyilatkozta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke úgy látja: sokan mondják, hogy a versengő pártrendszerben nem lehet nemzeti egység, de az emberek ezt másképp látják.

A szocialisták kampánya azért nem hatékony, mert hiteltelenek, álszentek - vélte a Fidesz elnöke. Azok, akik 25 éve semmi kivetnivalót nem láttak az egypártrendszerben, most hirtelen elkezdték félteni az országot - tette hozzá. Orbán úgy látja: az MSZP riogató kampánya nem működik a mostani voksoláson. Szerinte az emberek azt érzik, hogy a választást követően vagy gyorsan rendet tesz a kormány, vagy pedig vitákkal tarkítva történik meg a kilábalás. Viszont "minél nagyobb az egység, annál gyorsabban lehet kilábalni a válságból."

Úgy érzem, a nemzeti egység mögött meghúzódó gondolatok elégségesek, hogy elmenjenek az emberek szavazni, mivel be akarják fejezni amit két héttel ezelőtt elkezdtek - fogalmazott.

Orbán az ellene szóló kampányról elmondta, hogy ennél többet gondolt a szocialistákról. "Az emberi elmének a messze túlon is túli tartományában folyik a rettegés" - tette hozzá. A Fidesz elnöke szerint nem az ő személyéről van szó ebben a kérdésben, hanem arról a politikáról, amit képvisel és amilyen utat bejárt. Az a Magyarország, aminek a nevében beszélek, rendet és tiszteletet követel, összetartozásra vágyik - tette hozzá.

Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy még idén lesz adócsökkentés. "Sok sötét dolog történik még a végórákban, kitakarítják a kasszát", így csak az ország állapotáról szóló adatokat látva tudja majd elmondani, milyen ütemű és mértékű lesz a csökkentés. Úgy vélte, jelenleg az állam olyan szabályokat alkot, ami meggátolja, hogy azok, akiknek erre lenne lehetősége, munkát adjanak.

Elmondta, azt várja a leendő belügyminisztertől is, hogy felhatalmazása után járja végig az országot, hogy hirdethesse: "Magyarországon a rend az úr" a magyarok és a cigányok számára is. Ha kapnak elegendő támogatást, hamar megkezdődhet a rendteremtés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×