eur:
389.27
usd:
362.09
bux:
68514.78
2024. május 8. szerda Mihály

Az Országos Választási Iroda vezetője szerint most vasárnap nem lehet zűrzavar

Nem számít a második fordulónál a két héttel ezelőtti zűrzavar megismétlődésére az Országos Választási Iroda vezetője. Virág Rudolf az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy ha április 11-én 19 órakor elindítják a tájékoztatási rendszert, azt kockáztatták volna, hogy a választás eredménye támadható lesz, és meg kell ismételni a szavazást.

Igen kicsi az esélye annak, hogy a két héttel ezelőtti torlódás előforduljon a most vasárnapi szavazáskor - jelentette ki Virág Rudolf.

Az Országos Választási Iroda vezetője ezt azzal indokolta, hogy most egylapos lesz a voksolás, és, mint mondta nagyon nagy hibákat kell ahhoz elkövetni, hogy elcsússzanak. Szerinte az első fordulóban sem vétettek a helyi testületek, sőt, kifogástalanul teljesítettek.

Ha április 11-én 19 órakor elindítják a tájékoztatási rendszert, azt kockáztatták volna, hogy a választás eredménye támadható lesz, és meg kell ismételni a szavazást - erről szintén beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában az Országos Választási Iroda vezetője.

A teljes interjút pénteken este 7 órakor hallgathatják meg az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×