eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma

Milliárdos kampánykiadások: a finisben duplázhatnak a nagyok

Túllépte a választási kampányra fordítható 386 millió forintos összeghatárt az MSZP és a Fidesz - mondta az InfoRádiónak a Freedom House Europe igazgatója. Molnár Bálint szerint a két párt kiadásai a kampány végére meghaladhatják az egy milliárd forintot.

Eddig a kampányban a pártok összesen 1,6 milliárd forintot használtak fel - közölte Molnár Bálint, a Freedom House Europe igazgatója. A cég a Transparency Internationallel és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel együtt figyelte az MSZP, a Fidesz, a Jobbik és az LMP költéseit a választások előtti időszakban, illetve még a kampány elején az SZDSZ által elköltött kisebb tételt is beszámítottak.

Az adatok még nem pontosak, mert képmutatás.hu oldalon most látható összegek nem tartalmazzák a márciusi kiadásokat - figyelmeztetett az igazgató, aki szerint emiatt a végső számok nagyságrendekkel magasabbak lehetnek. Főleg, mert az utolsó hónapban indultak a televíziós reklámok - tette hozzá.

Az MSZP és a Fidesz már a finis előtt túllépte a törvényben megszabott 386 millió forintot. A szocialisták  660 milliót költöttek, a Fidesz pedig 490 milliót - tájékoztatott a Freedom House Europe vezetője.

Molnár Bálint úgy véli: mire a májusi végleges adatokat nyilvánosságra hozzák, a két nagy párt túllépheti akár az egymilliárd forintot is. A kisebbeknél nem tartja valószínűnek, hogy többet költenének a törvényben előírtnál.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×