eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós

Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes, miután az FKF ügyben az ő neve is felmerült. A cég felügyelőbizottságának elnöke pedig azt állítja, nem volt tudomása arról, hogy a közterület-fenntartó működésébe beleszóltak volna a városházáról.

Cáfolta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, hogy tudomása lett volna a céggel kapcsolatos ügyekről, amelyeket már a rendőrség is vizsgál hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Szaniszló Sándor, aki az FKF-es pozíciója mellett a XVIII. kerület szocialista alpolgármestere is, azt mondta, a cég felügyelőbizottsága is vizsgálatot rendelt el, és ha személyi felelősöket találnak, a testület a leghatározottabb lépéseket fogja megtenni velük szemben.

Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes közben közölte, jogi lépéseket tesz az FKF vezérigazgatójának kiszivárgott tanúvallomásában foglaltak miatt. Az MSZP-s párttagságát felfüggesztett politikus az MTI-nek csütörtökön azt mondta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt.

A Hír TV szerdai értesülése szerint az egyik közbeszerzésből 70 millió forintot juttatott vissza az előre kiválasztott nyertes cég a városházára. Az FKF vezérigazgatójának vallomása szerint Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester főtanácsadója és Hagyó Miklós mozgatta a szálakat itt is, csakúgy, mint a BKV esetében.

A Hír TV szerint Hagyó Miklós ajánlására kaphatott megrendelést a CEMI Kft. a FKF Zrt.-től. Hagyó Miklós hangsúlyozta, áll minden vizsgálat elé.

Hagyó Miklós szerint a választások miatt lejárató kampány folyik az MSZP ellen, amely a "békávézás, hagyózás" után is Budapesten az EP-választáshoz képest jobb eredményt ért el. A BKV ügyben a rendőrség már felvetette, hogy Hagyó Miklós meggyanúsítható, az ügyészség azonban visszaküldte az előterjesztést, mert ezt sem a tényállás, sem a bizonyítékok tekintetében nem támasztották kellőképpen alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×