eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magyarország nagy lehetősége az uniós elnökség

Magyarország nemcsak a hivatalos fórumokon használhatja ki, hogy a jövő év első felében ellátja az Európai Unió soros elnöki tisztségét - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Studio Metropolitana vezetője. Gauder Péter szerint a fél év alatt számos olyan projektet is érdemes lenne a tagállamokkal megismertetni, amelyek nem uniós pénzekből valósulnak meg.

Magyarország az Unió soros elnökeként Európa politikai és üzleti döntéshozóinak érdeklődésére számíthat - mondta Gauder Péter az InfoRádiónak.

A Studio Metropolitana urbanisztikai központ vezetője szerint ez olyan lehetőség, amellyel hazánk bemutathatja egyebek mellett azokat a fejlesztési projekteket, amelyekbe belevágott. És itt nem elsősorban unió által támogatottakra kell gondolni, hanem azokra, amelyeket privát forrásokból szeretnénk megvalósítani - tette hozzá.

Gauder Péter hangsúlyozta: a világban összegyűlt rengeteg pénz is áru, és akik ezzel a pénzzel rendelkeznek, mert a válság miatt nem tudták elhelyezni, most egybefüggő térségű projekteket keresnek.

Ilyen például a Duna völgyének megújítása, amit Budapest tervez. Vagy egy információs centrum létrehozása, amivel Budapest, mint a Duna fővárosa kirakatba helyezheti magát. Ezen keresztül a különböző városrészek is hozhatják, illetve bemutathatják a programjaikat a fél év alatt - fejtette ki a szakember.

Mindez politikai hátszél nélkül is megvalósítható - vélekedett Gauder Péter. Hozzátette azonban, hogy nyilván sokkal eredményesebb, ha összekapcsolódik a privát és a közszféra.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×