eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Áldozati kutyákkal vadították a pitbullokat

Ózdon redőnyzsinórra felakasztott kutyákat találtak - tájékoztatta az InfoRádiót a helyi Hérosz Alapítvány elnöke. Fazekas Ildikó az InfoRádiónak elmondta: a meggyilkolt kutyák áldozati állatoknak használták olyan emberek, akik a térségben rendszeresen szerveznek illegális kutyaviadalokat.

Áldozati kutyáknak használhatták azokat az állatokat, amelyeket felakasztva találtak meg Ózdon. Ez annyit tesz, hogy velük vadították meg a harci kutyákat, az ilyen áldozati állatokat téphették szét a pitbullok - mondta az InfoRádióban a Hérosz Alapítvány elnöke.

Általában kóbor kutyákat tépetnek szét a harci ebekkel, vagy menhelyről szereznek be kisebb állatokat a harci kutyák kiképzői, de az sem ritka, hogy egyszerűen ellopják mások kutyáit - mutatott rá Fazekas Ildikó.

A kiképzést és a viadalokat az erre szakosodott emberek általában úgy szervezik, hogy mások ne szerezhessenek tudomást a tevékenységről, sokáig azonban általában nem titkolható az ilyesmi. A településeken ugyanis sokan hallják a kutyák sikolyát, miközben a megvadult harci ebek széttépik őket.

Ilyenkor általában továbbállnak az állatviadalok szervezői, új helyet választanak maguknak a kiképzésre és a lebonyolításra is.

Ózdon is egyre többen sejtik, hogy egyesek ilyen tevékenységet folytatna. Erre utal a most megtalált állatok teteme is. A kutyákon látszott, hogy kínozták őket, mielőtt felakasztották volna egy redőnyzsinórra, egy akna fölé. Az egyik eb zsinórja elszakadt, ő valószínűleg azért pusztult el, mert nem tudott kimászni az aknából.

Az emberek azonban nem tesznek feljelentést - panaszkodott az alapítvány elnöke.

Fazekas Ildikó elmondta azt is: a szerencsétlen kutyákat úgy lehetne megvédeni, ha sem menhely, sem magánemberek nem adnának oda állatokat másoknak ingyen. Az ilyen kutyákat ugyanis - legalábbis Ózd környékén - az esetek többségében arra használják, hogy pitbulloknak adják zsákmányként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×