eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Varga Mihály az MTV-ben: már a kormányváltás után el kell kezdeni a tárgyalásokat az IMF-fel

A Fidesz alelnöke szerint már a kormányváltás után el kell kezdeni a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal. Varga Mihály a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában azt mondta: az idei költségvetés már csak papíron létezik.

A volt pénzügyminiszter nem kívánta megerősíteni azokat a sajtóhíreket, hogy az IMF radikálisabb államháztartási átalakításokért cserébe hajlandó lenne elfogadni egy 5 - 5 és fél százalékos, GDP-arányos államháztartási hiánycélt a jelenlegi 3,8 százalék helyett. A fideszes politikus annyit mondott: nincs felhatalmazva arra, hogy tárgyalásaik minden eleméről beszéljen.

Úgy fogalmazott: abban maradtak, hogy mindenki megvárja a választásokat, és utána döntenek a további lépésekről. Varga Mihály kérdésre válaszolva közölte: a költségvetés megváltoztatását tervezik. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: a gazdaság állapotának pontosabb ismerete nélkül csak irányokról lehet beszélni; a főbb gazdaságpolitikai célok között a munkahelyteremtést, az adócsökkentést és a családok támogatását említette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×