eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ihász Sándor: az ügyészség nincs tekintettel a politikusok pozíciójára vagy pártjára

Az ügyészség soha nincs tekintettel arra, hogy az általa vizsgált ügyekben érintett politikusok milyen pozícióban, vagy milyen pártban tevékenykednek - mondta a fővárosi főügyész az InfoRádió Aréna című műsorában. Ihász Sándor arról is beszélt: az UD Zrt.-vel kapcsolatban jelenleg haditechnikai termékkel és szolgáltatással visszaélés bűncselekménye miatt nyomoznak.

Az ügyészség minden esetben politikai pressziótól vagy az érintettek hovatartozásától függetlenül jár el - jelentette ki a fővárosi főügyész az InfoRádió Aréna című műsorában. Ihász Sándor hozzátette: a bűncselekményeket kötelességük felderíteni, és a szükséges eljárásokat megindítani.

"A szakszerűség, a törvényesség és az időszerűség a három zsinórmérték. Ezek a törvény által meghatározott szabályok határozzák meg a lehetőségeinket" - hangsúlyozta a fővárosi főügyész. Ezt mutatja, hogy jogorvoslat esetén a felettes ügyészségek az ügyek több mint kétharmadában igazolják a fővárosi ügyészség ítéletét - emelte ki.

Tisztázni kell

Az UD Zrt.-vel kapcsolatban egy haditechnikai termékkel és szolgáltatással visszaélés miatti ügy van folyamatban a Fővárosi Főügyészségen; azokat a feljelentéseket, amelyeket még 2008 szeptemberében tett Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője, elutasították - mondta Ihász Sándor.

A biztonságtechnikai cégnél tartott házkutatás során négy olyan eszközt is lefoglalt a rendőrség, amelyek megszerzéséhez és behozatalához engedélyre lett volna szükség, mivel azok titkosszolgálati, illetve haditechnikai berendezésnek minősülhetnek.

A nyomozás jelenlegi fázisában azt kell tisztázni, hogy csak a behozatalhoz kell-e engedély, vagy az itteni megszerzéshez és birtokláshoz is, hiszen ettől függ annak eldöntése, hogy megvalósult-e a bűncselekmény vagy sem - magyarázta a fővárosi főügyész.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×