eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

A lakosságnak 1,3 és 6,2 százalék között emelkedik az áram ára

Szolgáltatónként eltérően 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben nő az áram végfelhasználói ára november 1-jén a lakosságot, a kisfogyasztókat és a közintézményeket ellátó egyetemes szolgáltatói körben - közölte a Magyar Energia Hivatal (MEH) csütörtökön a honlapján.

Az E.ON szolgáltatónál 6,2 százalék, a Démásznál 3,9 százalék, az Émásznál 1,3 százalék és az Elműnél 2,4 százalék lesz az áremelés átlagos mértéke.

Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a gázárak csökkenése indokolta volna az áramárak mérséklődését is, azonban a megújuló energiaforrások, és az úgynevezett kapcsolt energiatermelés támogatásának egyre magasabb költségei, végül is megemelték a lakossági áram árát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×