eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Budai Gyula: Ne a bíróságon rendezzék a sukorói ügyet!

A pénzügyminiszter szerint, ha a befektetőnek nem sikerül tisztáznia a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos aggályokat, a vagyonkezelőnek jogi lépéseket kell kilátásba helyeznie az ügyben. A Fidesszel szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének igazgatója viszont azonnali hatállyal felbontatná a beruházással kapcsolatos szerződést. Budai Gyula ezt az Oszkó Péterrel folytatott megbeszélés után mondta az InfoRádiónak.

Oszkó Péter Budai Gyulával, a Magosz szövetségi igazgatójával egyeztetett csütörtökön a Pénzügyminisztérium épületében. A pénzügyminiszter elmondta: ha nincs a sukorói befektetővel közös álláspontja a tárcának, utasítani fogja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy formálisan szólítsa fel a befektetőt a felvetődött aggályok tisztázására, ennek hiányában pedig terelje jogi útra az ügyet.

Hangsúlyozta: pénzügyminiszteri jogkörénél fogva ő maga nem mondhatja fel a szerződést, jogi lépéseket az ügyben az MNV tehet, ő pedig legfeljebb utasíthatja erre a vagyonkezelőt.

Budai Gyula az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a sukorói kaszinóberuházás ellen nemcsak a Magosz, hanem a területhez köthető civil is zöld szervezetek is.

A Magosz igazgatója hozzátette: olyan dokumentumokat mutatott be Oszkó Péternek, amelyek bizonyítják, hogy meg sem lehetett volna kötni a csereszerződést, mert a vagyonkezelő értékesítési szabályzata szerint, ha a cserére felajánlott ingatlan és csereingatlan közötti értékkülönbözet 11 százalékkal nagyobb, akkor az már nem csereüzletnek, hanem adásvételnek minősül, és nyílt pályázat alapján kell meghirdetni.

Budai Gyula hangsúlyozta: több mint egymilliárd forint értékű állami területet cseréltek el egy értéktelen pilisi és albertirsai gyümölcsösre. Az állam ezen a csereüzleten 800 millió forintot bukott. Hozzátette: kezdeményezte az MNV-nél, hogy vizsgálják ki az ügyletet, és továbbra is az a kérése, hogy a sukorói ügyet ne a bíróságon rendezzék, hanem Oszkó Péter utasítsa a vagyonkezelő vezetőjét, álljon el a csereszerződéstől.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×