eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Autósok, figyelem: járhatatlan lesz kedden a belváros!

Keddtől újabb változás várható a Kálvin tér környékén, miután a metróépítés miatt lezárják a Baross utcából az Üllői útra visszaforduló útszakaszt - mondta az InfoRádiónak a Fővinform munkatársa. Vizei Márta arról is beszélt, hogy a keddi kerékpáros felvonulás miatt a belváros környékén és a Nagykörúton kell számítani korlátozásokra. A Critical Mass szervezője elmondta, a biciklisek nem lezárt útszakaszon, hanem az autósok között kerekeznek majd, így hívva fel a figyelmet arra, hogy szükség lenne egy kerékpársávra a Nagykörúton.

A Kálvin téren a metróépítéshez kapcsolódó munkák miatt lezárják a Baross utcát az Üllői úttal összekötő, a Baross utcából az Üllői útra visszaforduló útpályát. A lezárás idején a 89-es trolibuszok nem közlekednek, a 83-as trolipótlók viszont sűrűbben járnak - közölte a Fővinform munkatársa.

Hétfő éjféltől kedden éjfélig az európai autómentes napon az autók elől végig le lesz zárva a Szent István körút. A körúton kedden csak a BKV-buszok, illetve a kerékpárosok közlekedhetnek - mondta Vizei Márta.

A Critical Mass nevű kerékpáros felvonulás miatt délután fél 6-tól este 8-ig a belvárosban, a Városháza körül lesznek útlezárások, a Károly körúton időszakos korlátozásokra kell számítani.

A rendezvény főszervezője, Kürti Gábor elmondta, fél 7-kor jelképesen körbelakatolják a Városházát, majd a forgalomban közlekedve, szabadon választott irányban eltekernek a Nagykörútra, és végül 8 órakor újra találkoznak a Városháza parkban, ahol a szokásos bicikliemeléssel zárul a rendezvény. A biciklisek az autósok között kerekeznek majd, így hívva fel a figyelmet arra, hogy szükség lenne egy kerékpársávra a nagykörúton - tette hozzá.

Kürti Gábor szerint a Critical Mass sikere, hogy a kerékpárosok száma tízszeresére nőtt az elmúlt évek alatt, ennek ellenére nem foglalkoznak velük érdemben, ezt jelzi, hogy a közlekedésfejlesztésre szánt büdzsé fél százalékát sem fordítják a kerékpározás támogatására.

Hanganyag: Litauszky Balázs és Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×