eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Tarlós: Tartsa magát távol az MSZP a BKV-tól!

Az MSZP a fővárosi koalíció jövője szempontjából súlyos, rendkívül egyoldalú és barátságtalan lépésnek tartja azt, hogy Demszky Gábor főpolgármester Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettesre bízta a BKV szakmai felügyeletét. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az InfoRádiónak adott interjúban azt hangsúlyozta, hogy szerinte sem Horváth Csaba a megfelelő személy erre a feladatra, de az MSZP immár politikai élet-halál harcot folytat.

Megalkuvó és kapkodó lépésnek tűnik, hogy Demszky Gábor főpolgármester Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettesre bízta a BKV felügyeletét - mondta az InfoRádiónak Tarlós István.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kiemelte: politikai marakodás folyik a koalíciós partnerek között. A "huzakodás" arra utal, hogy ha a főpolgármester az MSZP-nél hagyja a BKV felügyeletét, akkor ad a kormány pénzt a BKV-nak, ha elveszi tőlük, akkor nem - tette hozzá.

Tarlós István szerint tolerálhatatlan, amit a BKV körül művel az MSZP, és jobb lenne, ha a szocialisták távol tartanák magukat a közlekedési vállalattól. A politikai egyezkedés helyett a szakmai és jogi intézkedéseknek kellene elkezdődniük - emelte ki.

A Városháza falain belül nyilvánvaló, hogy a koalíciós felek ki nem állhatják egymást, de a hatalomban táplált remény mindennél erősebb - vélekedett a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, aki szerint egy koalíción nem elgondolkodni kell, hanem fenntartani, vagy megszüntetni.

Tarlós István közölte: ha valóban felkínálják a Fidesznek a BKV felügyelőbizottsági elnöki posztját, akkor azt valószínűleg elfogadják és Vitézy Dávid lesz a testület vezetője.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×