INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Románia kiadta a dusnoki gyilkossággal gyanúsított állampolgárait

InfoRádió / MTI
A 2003-ban Dusnokon elkövetett gyilkosság két gyanúsítottját a román hatóságok átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak hétfőn Ártándon.

A 31 éves és 36 éves román állampolgárok ellen akkor adtak ki körözést a magyar hatóságok, amikor ők már Romániában töltötték börtönbüntetésüket egy hazájukban elkövetett gyilkosság miatt - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról, hogy a gyanúsítottak elleni eljárás lefolytatására három hónapja van a rendőrségnek, ez idő alatt vádemelési javaslattal le kell zárni a nyomozást.

A sajtószóvivő hozzátette: ezután a két férfit visszaszállítják Romániába, ahol folytatják megkezdett börtönbüntetésüket, de közben megkezdődhet a magyarországi bírósági eljárás.

Az 59 éves egyedül élő férfi holttestére 2003. június 25-én, a déli órákban a gondozója talált rá. A rendőrség két nappal később már azt közölte az MTI-vel, hogy a bűncselekménnyel egy 24 és egy 29 éves román állampolgár gyanúsítható, akik aznap érkeztek Magyarországra, és vélhetően alkalmi munkát keresve ismerkedtek meg későbbi áldozatukkal. Az elhunytat a támadói megkötözték, bántalmazták, majd kirabolták a lakását.

A címlapról ajánljuk