eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Románia kiadta a dusnoki gyilkossággal gyanúsított állampolgárait

A 2003-ban Dusnokon elkövetett gyilkosság két gyanúsítottját a román hatóságok átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak hétfőn Ártándon.

A 31 éves és 36 éves román állampolgárok ellen akkor adtak ki körözést a magyar hatóságok, amikor ők már Romániában töltötték börtönbüntetésüket egy hazájukban elkövetett gyilkosság miatt - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról, hogy a gyanúsítottak elleni eljárás lefolytatására három hónapja van a rendőrségnek, ez idő alatt vádemelési javaslattal le kell zárni a nyomozást.

A sajtószóvivő hozzátette: ezután a két férfit visszaszállítják Romániába, ahol folytatják megkezdett börtönbüntetésüket, de közben megkezdődhet a magyarországi bírósági eljárás.

Az 59 éves egyedül élő férfi holttestére 2003. június 25-én, a déli órákban a gondozója talált rá. A rendőrség két nappal később már azt közölte az MTI-vel, hogy a bűncselekménnyel egy 24 és egy 29 éves román állampolgár gyanúsítható, akik aznap érkeztek Magyarországra, és vélhetően alkalmi munkát keresve ismerkedtek meg későbbi áldozatukkal. Az elhunytat a támadói megkötözték, bántalmazták, majd kirabolták a lakását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×