eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A rendszeres alkoholfogyasztók aktívabb életet élnek, mint az absztinensek

Azok, akik viszonylag rendszeresen fogyasztanak alkoholt, többek mozognak azoknál, akik egyáltalán nem alkoholizálnak - derült ki egy amerikai kutatásból, amely szerint azok a legaktívabbak, akik átlagosan napi egy-két pohárkával megisznak.

Amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a mérsékelt ivók sokkal több testmozgást végeznek, mint az alkoholtól teljesen elzárkózók.

Azok, akik komoly ivóknak számítanak - a férfiak esetében azok, akik legalább 76, a nőknél pedig legalább 46 pohár italt isznak meg havonta - átlagosan heti húsz percet töltenek testmozgással. Mindeközben a mérsékelt alkoholfogyasztók - a nőknél havi 15-45, a férfiaknál 30-75 italt fogyasztók - tíz perccel többet, vagyis heti fél órát mozognak átlagosan.

A két csoportba tartozó alkoholfogyasztók közül sokan mondták azt, hogy olyan kemény fizikai terheléssel járó sportot űznek, például futnak. A gyakori és a mérsékelt ivók 14 százalékkal nagyobb valószínűséggel mondták azt, hogy komoly testmozgást végeznek hetente, mint a nem ivók.

A Miami Egyetem vezető kutatója hangsúlyozta: a vizsgálat eredménye nem jelenti azt, hogy az alkoholfogyasztás az aktív életvitel egyik alapfeltétele lenne. Dr. Michael T. French szerint a kutatás eredményének egyik magyarázata az lehet, hogy az alkoholfogyasztás jelentős kalóriabevitellel jár, és a pohár fenekére viszonylag sűrűn nézők le akarják dolgozni a felesleget.

A másik ok a szakértő szerint az lehet, hogy azok, aki rendszeresen isznak, olyan személyiségek, akik kedvelik a kalandosabb tevékenységeket, mint például a sziklamását. Mások azonban éppen azért választják valamelyik csapatsportot, hogy egy-egy meccs után közösen megigyanak valamit csapattársaikkal.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×