eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Önbíráskodások - többen előzetes letartóztatásban

Több embert vettek őrizetbe a rendőrök önbíráskodás miatt és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - közölte az országos rendőrfőkapitány a romák elleni támadások felderítésével összefüggésben roma és rendőri vezetők között tartott találkozó után.

Bencze József konkrét számokról sem a gyanúsítottak, sem az ügyek esetében nem beszélt, csak annyit mondott, hogy több megyében is fordultak elő ilyen esetek az elmúlt hónapokban.

Hozzátette: több eljárást kezdeményeznek önbíráskodás és közúti veszélyeztetés miatt.

Egy sajtóhírre reagálva közölte: nem tud róla, hogy már régóta figyelték volna a romák elleni támadások egyik gyanúsítottját, de ha történt volna is ilyen, az államtitkot képezne. Korábban a Magyar Televízió számolt be arról, hogy szélsőséges nézetei miatt évekig figyelte a titkosszolgálat a támadások egyik gyanúsítottját. A csatorna úgy tudja: a négy előzetes letartóztatásban lévő férfi közül a testvérpár egyik tagját 2004 óta figyelték, lehallgatták telefonbeszélgetéseit.

A gyanúsított megfigyelését két hónappal az első gyilkosság előtt fejezték be. A rendőrség a testvérpárt gyanúsítja mind a 9 bűncselekménnyel, a másik kettőt egy-egy támadással hozták összefüggésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×