eur:
397.03
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A szocialisták elfogadták az elvonásokat

Elégedett a költségvetési egyeztetések menetével és eredményével a miniszterelnök. Bajnai Gordon, miután délelőtt a szocialista frakció vezetésével tárgyalt, úgy fogalmazott: reméli, hogy hétfőn meg tudnak állapodni a képviselőcsoporttal a jövő évi költségvetésről.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy megoldást találtak a költségvetés vitás kérdéseire a szombaton lezárult előkészítő folyamat során.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a büdzsé takarékos és fegyelmezett lesz, nem választási, hanem kizárólag az ország hosszú távú érdekét figyelembe vevő költségvetés készül.

A távirati iroda úgy tudja: az MSZP-frakció vezetése elfogadta az önkormányzatokat és a közösségi közlekedést érintő jövő évi forráskivonás mértékét, de további egyeztetést tart szükségesnek ezek részleteiről.

Az önkormányzatok összesen várhatóan 120 milliárd forinttal kevesebb forráshoz jutnak, a közösségi közlekedés támogatása pedig 40 milliárd forinttal esik vissza.

Az egészségügy finanszírozása jövőre a tervek szerint reálértéken marad, vagyis néhány milliárd forinttal bővül.

A prioritásként kezelt közbiztonság területe szinte az egyetlen lesz, ahol nő jövőre a felhasználható források összege.

Korábban Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pártja álláspontját megismételve úgy nyilatkozott: a megszorításokról már többször bebizonyosodott, hogy teljesen feleslegesek és értelmetlenek voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×