eur:
396.98
usd:
355.91
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Romagyilkosságok: "kibeszéltek" a gyanúsítottak

A kifejezetten a romák elleni támadások előkészítésére és az akciók alatti kommunikációra beszerzett "munkatelefonjaik" buktatták le a gyilkosságokkal gyanúsítottakat - írja a Népszabadság.

A feltételezett tettesek munkatelefonokon tartották a kapcsolatot, de elkövettek egy végzetes hibát: "kibeszéltek". Vagyis olyan személyt vagy személyeket is felhívtak a bűncselekményhez vásárolt készülékről és számról, akin vagy akiken keresztül a rendőrség eljuthatott hozzájuk.

Egy egész csapat munkatárs nyugállományba vonulási kérelmét írta alá augusztus tizenötödikei hatállyal a polgári elhárításnál Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója - értesült a Magyar Nemzet. A főigazgatónak ez volt az egyik utolsó intézkedése, hiszen szeptembertől már nem ő tölti be a posztot. Mint ismert, a főtiszt azért mondott le a az NBH vezetéséről, mert sorra kudarcot vallottak a lehallgatási botrány néven elhíresült, hatalmas politikai botrányt kavart UD Zrt.-ügyben tett feljelentései.

Az index.hu beszámol arról, hogy egy brit kutatóintézet klímaspecialistái olyan tervvel álltak elő, ami papíron meg tudná oldani a globális felmelegedés problémáját. A kutatók tanulmánya egy százéves projektet vázol fel, amelynek az elején, tíz-húsz év alatt, összesen százezer, mesterséges fának nevezett szén-dioxid-csapdát telepítenének a Föld légszennyezés által leginkább érintett területeire, ipari zónákba, nagy forgalmú autópályák mellé. A légszennyezés csökkentése mellett ez visszafogná az üvegházhatást is, ami a felmelegedés egyik fő oka.

Végre kiderülhet, mennyi is az ára egy orvosi beavatkozásnak - olvasható a Világgazdaságban. Tíz évig nem végeztek költségelemzést a gyógyításnál, pedig az ötvenféle költségelemből csak az energia ára öt év alatt 400 százalékkal nőtt. A tb által fizetett 150 ezer forintos gyógyítási alapdíj köszönő viszonyban sincs az egyes orvosi beavatkozások valóságos árával. Ezen segíthetne a 27 kórház által napi bontásban most befejezett adatgyűjtés, ám annak összegzését meg sem várva szeptembertől ismét módosítják a finanszírozási szabályokat.

Teljes a káosz az Opel körül - tájékoztat a Napi Gazdaság. A lap szerint minden és mindennek az ellenkezője elképzelhető az Opellel kapcsolatban: újra bejelentkezett a cégért a FIAT, és az is lehet, hogy az új német kormány a GM-mel együttműködve szervezi újjá az autógyártót. Az eladásról ma tárgyalnak az érintettek.

Az elmúlt három hónapban egészen a 266-270-es szint környékéig erősödött a forint az euróval szemben, sőt, 265 alá is benézett az árfolyam. A penzcentrum.hu ezúttal a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy a legjobb lehetőséget válasszuk ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×